email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt ANAF: Si firmele vor avea declaratii unificate si simplificate

Anunt ANAF: Si firmele vor avea declaratii unificate si simplificate
anafcod tvaspvdeclaratia unica

Mirela Calugareanu, presedintele ANAF, a declarat in cadrul unei conferinte de saptamana trecuta - Tax & Law Conference - organizata de Business Review, ca isi doreste ca in 2018 sa se schimbe complet relatia Fisc-contribuabil. Insitutia isi doreste ca un contribuabil sa nu mai piarda ore in sir la un ghiseu ANAF, ci sa isi poate plati taxele voluntar, pe cale electronica. In acest sens, se doreste ca toti romanii sa primeasca un cont cu user si parola pe SPV (Spatiul Privat Virtual), cu rolul de a-si achita taxele si impozitele.  
 

In plus, Mirela Calugareanu anunta ca simplificarea si unificarea declaratiilor se va extinde si la companii.

„Vom avea o provocare chiar pentru implementarea noului mecanism de simplificare la persoane fizice. Este un moment in care trebuie sa schimbam ceva in abordare“, a declarat sefa ANAF in ceea ce ii priveste pe contribuabilii  cu venituri din activitati independente care trebuie sa completeze declaratia unica.

Potrivit capital.ro, Mirela Calugareanu a spus ca „toate persoanele fizice vor primi prin posta credentiale, respectiv user si parole, pentru o interactiune electronica privind depunerea de declaratii si de plati. Vom promova acest lucru si la sate. Depunerea si plata in spatiul privat virtual nu va fi obligatorie din acest an“.

Potrivit informatiilor oferite in timpul conferintei, ANAF a inceput un nou tip de control, adica o inspectie fiscala partiala, prin care contribuabilii vor avea la dispozitie un termen pentru conformare. „In cadrul inspectiei fiscale punem cartile pe masa si discutam cu contribuabilii: le spunem ce am constatat si le dam termen de remediere pana la urmatorul termen de plata. Daca urmatorul termen nu este respectat, atunci urmeaza sa derulam inspectii generale“.


In ceea ce priveste contestatiile, ne vom inspira dupa modelul britanic si se va institui un Consiliu de Mediere. „Acesta va avea un cuvant de spus atat in inspectie cat si in administrare. Stiti ca avem in inspectie fiscala etapa discutiei finale cu contribuabilul, iar in procesul de colectare de creante, etapa de audiere a contribuabilului. Dorim sa conciliem cu adevarat punctele de vedere intre cei doi prin acest consiliu, astfel incat, sa nu fie nevoie de contestatie sau chiar actiune in instanta“, a explicat Calugareanu. Acesta va fi alcatuit atat din specialisti din ANAF si MFP, cat si din mediile profesionale si de afaceri.

Mai mult de atat, Calugareanu promite ca de acum incolo sa faca publice filtrele si criteriile ANAF in acordarea sau respingerea companiilor care cer cod de TVA. „Chiar in aceasta saptamana avem o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri referitoare la inregistrarea in scopuri de TVA. Desi nu mai exista formularul 088, inca sunt probleme. Consideram ca filtrele noastre nu trebuie sa fie un secret“.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafcod tvaspvdeclaratia unica


Data aparitiei: 20 Martie 2018

Votati articolul "Anunt ANAF: Si firmele vor avea declaratii unificate si simplificate":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X