email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teodorovici, anunt IMPORTANT despre depunerea Declaratiei unice

Teodorovici, anunt IMPORTANT despre depunerea Declaratiei unice
anafdeclaratia unicaministrul de finanteobligatii fiscale

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat marti seara termenul de cand poate fi depusa online Declaratia unica. Potrivit oficialului, romanii vor primi prin posta un plic cu parola de acces in spatiul virtual in perioada urmatoare.

Va exista un formular inteligent, pentru Declaratia unica, si acesta va fi activat pana la data de 16 mai, astfel incat dupa acea data oricine doreste isi va putea plati online obligatiile fiscale (...) Pana la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai, toti contribuabilii vor primi acasa, de la ANAF (n.n.- Agentia Nationala de Administrare Fiscala), un plic cu parola de acces la sistemul de depunere online a declaratiilor si obligatiilor de plata fiscala”, a mentionat Eugen Teodorovici, in cadrul unei emisiuni TV, citat de Mediafax.


Ministrul Finantelor a mai adaugat ca „pana la sfarsitul primului semestru al acestui an” - mai exact „pana la finalul lunii iunie” - orice plata catre bugetul de stat va putea fi facuta la orice sucursala locala a CEC Bank. „Avem si CEC-ul (n.n.- CEC Bank, aflata in proprietatea Ministerului Finantelor), cu peste 1.000 de sucursale si agentii locale. Pana la finalul lunii iunie, toate persoanele fizice vor putea face plati - orice obligatie catre bugetul de stat - la aceste sucursale. Am de platit ceva la stat, ma duc la agentia CEC din coltul strazii si fac plata, asa va fi”.

De asemenea, o ficialul a completat  ca pana la toamna plata unor obligatii fiscale se va putea face si de pe mobil.

Ministrul Finantelor a mai anuntat ca procedura deciziei de impunere (prin care, de regula, mai intai contribuabilul isi declara veniturile, apoi ANAF ii comunica o Decizie prin care il informeaza cat va avea de platit ca taxe/impozite aferente acelor venituri) nu va mai fi din anul 2019. „Au fost cazuri in care oamenii nu au primit la timp deciziile de impunere, si astfel ei au intarziat platile, dar nu din cauza lor. Fata de acestia, mi se pare corect ca ANAF sa aiba o alta atitudine (...) Va mai fi transmisa, in toamna, o ultima Decizie de Impunere, cu toate restantele la obligatiile fiscale acumulate si, desigur, cu un anumit termen de plata. Analizam si acest aspect si cu siguranta va fi o solutie”, a precizat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mentionat in mai multe randuri ca vrea ca ANAF si, in general, Ministerul Finantelor si administratia fiscala sa „porneasca de la ce trebuie sa aiba contribuabilul ca facilitate cand isi plateste datoriile catre stat”.


 

In concluzie, potrivit celor declarate de ministrul Finantelor Publice, Declaratia unica va putea fi depusa online incepand cu data de 16 mai, iar de la finalul lunii iunie platile obligatiilor catre bugetul de stat se vor putea face la unitatile locale ale CEC Bank.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafdeclaratia unicaministrul de finanteobligatii fiscale


Data aparitiei: 28 Martie 2018

Votati articolul "Teodorovici, anunt IMPORTANT despre depunerea Declaratiei unice":
Rating:

Nota: 4.33 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X