email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul, acuzat de IMM-uri ca vrea sa dea si companiilor mari din banii destinati micilor afaceri in programul de internationalizare

Guvernul, acuzat de IMM-uri ca vrea sa dea si companiilor mari din banii destinati micilor afaceri in programul de internationalizare
imm-uriguvernbugetordonanta de urgenta

IMM-urile acuza Guvernul de faptul ca vrea sa dea si companiilor mari din banii de la stat destinati micilor afaceri in programul de internationalizare.

Se cere pastrarea conditiei pentru beneficiarii programului de a se incadra in categoria IMM-urilor. „In lipsa acestei conditii exista riscul ca cea mai mare parte din bugetul programului sa fie luata de marile companii” - subliniaza patronii cu firme mici si mijlocii, citati de legestart.ro.


Dupa anuntul pe care l-a facut anul trecut Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, anume ca va lansa programul Internationalizare, prin care firmele mici si mijlocii urmau sa primeasca ajutoare nerambursabile de maximum 50.000 de lei pentru promovarea pe pietele externe, s-au inscris 383 de firme.
 

Principalele obiective ale programului de Internationalizare au fost:

- promovarea produselor si serviciilor IMM-urilor romanesti pe pietele externe;
-  stimularea comunicarii si a parteneriatului in afaceri in vederea internationalizarii;
- pregatirea intreprinzatorilor in domeniul tehnicilor de promovare a produselor si serviciilor pe pietele externe.
 

In anul 2017, programul a avut un buget de 5 milioane de lei, din bugetul de stat, iar in 2018, operatorii economici romani ar urma sa aiba un buget de 10 milioane lei, dar mai putin decat a promis Guvernul initial.

Patronii IMM se tem acum ca vor fi nevoiti sa imparta acest buget cu companiile mari. CNIPMMR a anuntat ca prin intermediul unei Ordonante de Urgenta, Guvernul Romaniei doreste sa modifice dispozitiile art. 5 din OUG nr. 8/20171 in sensul eliminarii pentru beneficiari a conditiei de a se incadra in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit Legii nr. 346/2004,  privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.


In concluzie, prin modificarea propusa, orice societate care este inregistrata conform Legii societatilor nr. 31/01990, cu modificarile si completarile ulterioare, poate fi beneficiar al programului, indiferent de marimea intreprinderii sau de cifra de afaceri, potrivit sursei citate.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm-uriguvernbugetordonanta de urgenta


Data aparitiei: 18 Mai 2018

Votati articolul "Guvernul, acuzat de IMM-uri ca vrea sa dea si companiilor mari din banii destinati micilor afaceri in programul de internationalizare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X