email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce solutii de finantare au antreprenorii in 2018

Ce solutii de finantare au antreprenorii in 2018
apiafonduri europene

Societatea noastra este din ce in ce mai plina de antreprenori cu idei de afaceri unice si indraznete. Aceasta tendinta este naturala, pentru ca proaspetii absolventi de facultate, studii postuniversitare sau cursuri specializate descopera din ce in ce mai multe cereri ale publicului si nevoi de produse ori servicii inca neacoperite. In 2018, toate aceste idei sunt posibile multumita tehnologiei, care ajuta in cercetarile de piata.

 

 

Asadar, proaspetii antreprenori sunt pusi in fata unor alegeri ce le pot sustine afacerile sau le pot ingreuna drumul catre succes. Cum poate obtine un antreprenor finantare ca sa isi porneasca afacerea?

Programe europene si internationale

Fondurile europene rambursabile ori nerambursabile suna tentant pentru orice antreprenor. Insa, dincolo de posibilitatile de finantare se afla munca de cercetare pentru programe potrivite firmei si cea legata de felul cum va arata documentul ce urmeaza a fi depus.

 

Ca sa scurteze acest drum, unele banci includ programe de finantare cu fonduri europene pentru companii ce usureaza munca proaspetelor firme catre fondurile visate. Pentru ca este cunoscut decalajul intre depunerea dosarului si momentul in care fondurile ajung la firme, institutiile pot include acest tip de cheltuieli.

Programe nationale de finantare

Exista doua tipuri de programe catre care antreprenorii se pot orienta – cele generale si specializate. Start Up Nation este un program cu acoperire nationala ce poate oferi solutii sau poate ridica aceleasi inconveniente de decalaj precum optiunile de mai sus. Programele nationale, insa, au succes si se extind cu fiecare an de activitate.

 

Antreprenorii lucreaza in domeniile de nisa inca de cativa ani. Pe masura ce piata creste, nisele se dezvolta. Astfel, programele specializate capata teren pentru firmele nou infiintate ce aleg finantare externa. Anumite companii pot

obtine un cont curent APIA pentru finantari mai rapide si eficiente.

Metode alternative de finantare

Pentru un antreprenor, drumul pana la cresterea companiei este lung si insidios. ANAF vegheaza asupra veniturilor declarate sau nu, in timp ce orice produs ori serviciu are nevoie de alte cheltuieli ca sa fie furnizat.

 

Asadar, ce posibilitati mai pot avea antreprenorii?

 

  • Investitorii de tip „inger”: Termenul de angel investor provine de la americani, ca sa marcheze investitorii ce contribuie la cresterea unei afaceri fara sa ceara recompense ori comisioane pana intr-un punct al afacerii stabilit anterior.

  • Valuta: Investitiile in curs valutar pentru o companie prezinta riscuri, atata timp cat sunt luate in calcul ca surse principale de venit. Insa, ca investitii, ele pot sa asigure viitoare castiguri pentru companie. Valuta este intr-o continua schimbare, asa ca poate tine rolul unei investitii in bunuri si servicii oferite de companii externe – in timp ce aduc profit.

  • Bartere, parteneriate, sponsorizari: Antreprenorii pot apela la solutii de tip barter, colaborare temporara sau parteneriat pentru evenimente de lansare, promotii si multe altele. Aceasta categorie de sponsorizare reciproca este una speciala si subiectiva, asa ca totul tine de partenerii potriviti. Sponsorizarile pot veni pentru intreaga firma, o anumita activitate sau produse specifice. In oricare dintre situatii, ele ajuta antreprenorii sa economiseasca sume consistente.

 

Orice antreprenor are nevoie de contabili, administratori, juristi si personal specializat domeniului pe care il ocupa. Insa, rezultatele muncii nu se masoara doar in documentele contabile, ci si in capital de imagine si reactia publicului. Totul tine de cunostinte, perseverenta si munca.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
apiafonduri europene


Data aparitiei: 04 Iunie 2018

Votati articolul "Ce solutii de finantare au antreprenorii in 2018":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X