email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inregistrarea persoanelor fizice in SPV: ANAF elucideaza misterul!

Inregistrarea persoanelor fizice in SPV: ANAF elucideaza misterul!
anafspvpersoane fizicedeclaratia unica

Multi contribuabili persoane fizice au nelamuriri in ceea ce priveste inregistrarea in SPV (Spatiul Privat Virtual), astfel ca ANAF a revenit cu precizari importante legate de acest subiect. Specialistii de la Directia Generala de Asistenta pentru Contribuabili au raspuns intrebarilor postate pe pagina de Facebook a institutiei in urma unei sesiuni de asistenta online.
 

Iata mai jos o selectie utila si completa cu intrebari si raspunsuri!


Inregistrarea persoanelor fizice in SPV: raspunsul ANAF


1. Intrebare: Sunt inregistrata, dar nu reusesc sa descarc SOFT A (declaratia unica). Imi apare ca trebuie sa reactualizez Adobe Reader, desi este reactualizat. Am incercat de cateva zile si nu am reusit. Am vorbit cu un operator ANAF si nu am obtinut nicio solutie.
 

Raspuns ANAF

In cazul in care utilizati navigatoarele de internet Chrome sau Opera, dupa ce dati click pe link-ul de descarcare „soft A” al Declaratiei Unice, este necesar sa apasati combinatia de taste Ctrl+J, accesand in acest mod istoricul descarcarilor.

Pentru a deschide fisierul PDF descarcat, in browser-ul Chrome va trebui sa dati click pe „Show in folder” iar in browser-ul Opera este necesar sa executati click cu butonul din dreapta al mouse-ului pe fisierul descarcat si selectati „Show in folder”. Se va afisa o noua fereastra, unde veti regasi fisierul descarcat pe care il veti deschide cu aplicatia Adobe Reader executand dublu-click pe acesta.


In cazul in care utilizati navigatoarele Edge, Firefox sau Vivaldi, dupa ce veti face click pe link-ul de descarcare al Declaratiei Unice vi se va oferi optiunea de a salva fisierul PDF (istoricul descarcarilor este disponibil si in aceste browsere prin combinatia de taste Ctrl+J). Dupa salvarea fisierului PDF il veti deschide cu aplicatia Adobe Reader executand dublu-click pe acesta, in directorul in care a fost descarcat.


2. Intrebare: Nu am reusit sa ma inregistrez fara sa primesc credentialele de la ANAF. Cand am introdus numarul ultimei instiintari de plata (2018) primita de la Taxe Impozite Sector 5 sistemul nu a recunoscut-o. Care este solutia?
 

Raspuns ANAF

Din informatiile furnizate de dumneavoastra reiese ca ati incercat sa va inregistrati in Spatiul Privat Virtual pe baza unei instiintari primite de la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 5. Inregistrarea a esuat din cauza faptului ca actul administrativ la care faceti referire nu este emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Inregistrarea se realizeaza doar in baza unor acte administrative emise de ANAF incepand cu anul 2013. Astfel, daca detineti un astfel de act, va rugam sa reluati inregistrarea.


3. Intrebare: Sunt inregistrat in Spatiul Virtual Privat dar nu pot sa accesez imformatiile cu privire la platile pe care trb sa le fac, declaratia 200 depunand-o inca de la sfarsitul lunii martie! Unde e problema? Mentionez ca nici prin posta NU AM PRIMIT nicio decizie de impunere!
 

Raspuns ANAF

Din cele prezentate de dvs, reiese ca pentru moment nu vi s-a emis decizia de impunere anualade catre organul fiscal si implicit nu v-a fost comunicata, acesta este motivul pentru care nu figureaza decizia in SPV si nici obligatia de plata. Insa, daca doriti informatii suplimentare puteti solicita informatii folosind Formularul de contactexistent in serviciul SPV.


4. Intrebare: Daca am cerificat digital pentru SPV pe numele meu si l folosesc pentru a depune declaratii la doua firme conform imputernicire, este posibil sa folosesc acel certificat pentru mine personal si eventual pentru alt membru al familiei?
 

Raspuns ANAF

Certificatul digital se poate utiliza pentru depunerea declaratiei in numele detinatorului acestuia.
Certificatul digital se poate utiliza si pentru depunerea declaratiei in numele altei persoane, daca aceasta desemneaza prin imputernicire pe detinatorul certificatului in relatia cu organul fiscal.


5. Intrebare: Pentru depunerea formularului unic online este necesara detinerea acelei semnaturi electronice? Ma induce in eroare acea semnatura electronica, nu am folosit-o niciodata. Detin un cont pe Spatiul Virtual Privat, insa nu stiu multe despre acea semnatura electronica. Cum functioneaza? Poate depune oricine declaratia unica, chiar daca nu detinem acea semnatura?
 

Raspuns ANAF

In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul Spatiul Privat Virtual, nu este necesara o semnatura electronica (certificat digital calificat). Dupa completarea formularului il veti valida lasand campul „Semnatura electronica” necompletat. Acest camp se utilizeaza numai in cazul in care formularul este depus de catre un imputernicit.


6. Intrebare: Nu imi este activata optiunea de validate a declaratiei unice. De ce?
 

Raspuns ANAF

Optiunea de validare a declaratiei se dezactiveaza in urma efectuarii unei validari.
In situatia in care aveti de efectuat modificari, este necesar sa actionati butonul de deblocare a formularului, sa efectuati respectivele modificari si sa validati din nou formularul


7. Intrebare: Am un PFA. Cum ma inregistrez in SPV? 1. Accesez optiunea ,,persoane fizice'' ?; 2. folosesc CUI sau CNP ?; 3. este necesar certificatul digital?
 

Raspuns ANAF

Pentru inregistrarea in SPV este necesar sa accesati sectiunea ”persoane fizice”. Inregistrarea se face pe CNP, utilizand un act administrativ emis de ANAF incepand cu anul 2013. In acest caz nu este necesar sa detineti un certificat calificat. In situatia in care sunteti platitor de TVA sau de impozit pe salarii si contributii de asigurari sociale, este necesara inregistrarea pe CUI in baza unui certificat calificat.


8. Intrebare: Se poate folosi adresa mea de email pentru mai multe persoane?


Raspuns ANAF: Pentru a putea inregistra mai multe persoane fizice in serviciul Spatiul Privat Virtual, trebuie sa aveti calitatea de imputernicit al acestor persoane si este necesar sa detineti un certificat digital calificat.

In cazul in care inregistrarea se face individual, pe baza credentialelor, adresa de e-mail trebuie sa fie unica pentru fiecare persoana care se inregistreaza, asa cum se prevede la art. 20, alin. (5) al Ordinului ministrului finantelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica.



Sursa: Facebook.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafspvpersoane fizicedeclaratia unica


Data aparitiei: 07 Iunie 2018

Votati articolul "Inregistrarea persoanelor fizice in SPV: ANAF elucideaza misterul!":
Rating:

Nota: 3.74 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X