email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect: diurna neimpozabila ar putea creste la suma de 50 Ron

Proiect: diurna neimpozabila ar putea creste la suma de 50 Ron
diurnamonitorul oficialmfp

UPDATE in 21 septembrie: Este oficial! H.G. nr. 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 797 de miercuri, 18 septembrie 2018.
 

******

 

Ministerul Finantelor Publica (MFP) a publicat pe site-ul oficial al institutiei, la rubrica Transparenta Decizionala, un Proiect de Hotarare de Guvern in ceea ce priveste drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului.

Acest proiect de lege prevede aprobarea unei noi hotarari si abrogarea H.G. nr. 1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Din lista de modificari a initiativei legislative face parte si reglementarea acordarii personalului trimis in delegare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 Km, dar nu mai mult de 50 de km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si in care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru, unei indemnizatii de delegare, in cuantum de 20 lei/zi, in vederea acoperirii cheltuielilor de hrana indiferent de functia pe care o indeplineste si de institutia sau autoritatea publica in care isi desfasoara activitatea.

Potrivit fiscalitatea.ro, proiectul mai propune si alte modificari referitoare la drepturile de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice pe durata delegarii sau detasarii. Intrucat aplicarea modificarilor propuse presupune modificari in structura bugetelor institutiilor si autoritatilor publice, proiectul propune aplicarea acestora incepand cu 01 ianuarie 2019.

In prezent, suma de bani de care beneficiaza personalul autoritatilor sau institutiilor publice trimis in delegare sau detasat in alta localitate, in interesul serviciului sunt cele reglementate prin HG nr. 1860/2006.  Mai precis, persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 17 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.

Astfel, diurna netaxabila pentru deplasari in tara este de: 17 lei x 2,5 = 42,5 lei/zi.


 

Dar daca aceste schimbari vor fi publicate in Monitorul Oficial, diurna netaxabila pentru deplasari in tara va fi de 50 lei/zi (20 lei x 2,5).


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
diurnamonitorul oficialmfp


Data aparitiei: 19 Iunie 2018

Votati articolul "Proiect: diurna neimpozabila ar putea creste la suma de 50 Ron":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X