email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a publicat Ghidul caselor de marcat eletronice. Ce trebuie sa faceti de la A la Z

ANAF a publicat Ghidul caselor de marcat eletronice. Ce trebuie sa faceti de la A la Z
anafcase de marcat electronicecontribuabili

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a publicat pe site-ul insitutiei un ghid destinat distribuitorilor autorizati si unitatilor acreditate pentru vanzari si service case de marcat, precum si pentru utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale.

In ghidul caselor de marcat electronice veti gasi informatii legate de inregistrarea caselor de marcat si proceduri legate de certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a casei de marcat in etapa operationala  a Registrului de evidenta  al AMEF. „Certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale” se elibereaza in termen de 2 zile de la depunerea cererii de catre solicitant.

De asemenea, veti putea citi si cum se procedeaza in cazul schimbarilor starii sau situatiei aparatelor de marcat electronice fiscale si precizari referitoare la dispozitiile legale privind organul fiscal competent sa primeasca o serie de documente si sa efectueze o serie de operatiuni.


INFO: Utilizatorii pot solicita "Certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale" organului fiscal (Directiile generale regionale ale finantelor publice si Directia generala de administrare a marilor contribuabili - pentru contribuabilii mari care instaleaza aparate de marcat electronice fiscale pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov) in a carui raza teritoriala urmeaza sa fie instalate aparatele. Biroul (compartimentul) avize si autorizatii (case de marcat) desfasoara activitate inclusiv la nivelul Administratiilor judetene ale finantelor publice din judetele arondate, altele decat cel in care se afla sediul directiei generale regionale.

RECOMANDARE: Pentru solutionarea eficienta si rapida, adresati cererea birourilor (compartimentelor) avize si autorizatii (case de marcat) de la nivelul Administratiilor judetene ale finantelor publice din judetele arondate, inclusiv cel in care se afla sediul Directiei generale regionale.

Indiferent de formatul in care este completata si de modalitatea de transmitere, cererea trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente, in copie certificata cu originalul:

 • factura si documentul de plata care atesta achizitionarea aparatului de marcat electronic fiscal;



• contractul de vanzare-cumparare cu plata in rate sau dupa caz, contractul de leasing financiar incheiat cu clauza expresa privind asumarea obligatiei partilor ca, la expirarea contractului de leasing, se transfera utilizatorului dreptul de proprietate asupra aparatului;

• procesul-verbal de sigilare a memoriei fiscale si a aparatului de marcat electronic fiscal;

 • actul de identitate a reprezentantului legal inscris in cerere, precum si a actul de identitate cu care se legitimeaza imputernicitul, daca este cazul;

 • certificatul de garantie al aparatului de marcat electronic fiscal. Conformitatea cu originalul a copiilor se efectueaza de catre utilizator prin inscrierea mentiunii ”conform cu originalul” si prin semnatura acestuia.

De asemenea, la cerere se mai anexeaza:

• declaratia pe propria raspundere a utilizatorului

→ privind adresa de la locul unde va fi instalat aparatul de marcat electronic fiscal sau, dupa caz,

→ privind desfasurarea activitatii in regim ambulant ori in regim de taxi, precum si, daca cererea a fost depusa prin imputernicit,

• imputernicirea in original.

In situatia in care aparatul de marcat electronic fiscal este utilizat in activitatea de taximetrie, la cerere se anexeaza si declaratia pe propria raspundere a utilizatorului privind numarul de inmatriculare al autovehiculului pe care se va instala aparatul de marcat electronic fiscal, insotita de copia autorizatiei taxi.
 


Descarca Ghidul caselor de marcat electronice de AICI. >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafcase de marcat electronicecontribuabili


Data aparitiei: 20 Iunie 2018

Votati articolul "ANAF a publicat Ghidul caselor de marcat eletronice. Ce trebuie sa faceti de la A la Z":
Rating:

Nota: 3.89 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X