email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termenul pentru depunerea Declaratiei unice a fost prelungit

Termenul pentru depunerea Declaratiei unice a fost prelungit
declaratia unicaordonanta de urgentabonificatii

UPDATE Guvernul a decis in sedinta de joi, 12 iulie, prelungirea termenului Declaratiei unice pana la data de 31 iulie, potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"S-a adoptat prelungirea cu doua saptamani, respectiv pana la 31 iulie 2018, a termenului limita pentru depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. (...) Termenul initial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declaratiei unice in termenul (...) prorogat se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 si platit integral pana la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificari facute de Guvern in acest an in legatura (...) cu depunerea declaratiei unice raman in vigoare, doar ca termenul (...) se proroga pana la 31 iulie", a declarat Nelu Barbu.

Se asteapta publicarea in Monitorul Oficial.
 

*******

Guvernul ar putea aproba prelungirea termenului de depunere a Declaratiei Unice prin Ordonanta de urgenta. Proiectul este discutat astazi in sedinta de Guvern.

Noul termen ar putea fi prelungit pana la data de 31 iulie, avand in vedere ca contribuabilii care vor sa o depuna se confrunta cu mai multe piedici. Site-ul ANAF a functionat cu dificultati in ultimele zile, acesta picand de mai multe ori, ceea ce ingreuneaza semnificativ procesul de depunere online a declaratiei. Iar ghiseele ANAF nu sunt chiar cele mai prietenoase locuri...

Mai mult de atat, bonificatiile pe care le-au tot promis autoritatile in ultima perioada nu sunt foarte clare, astfel ca multi contribuabili au neclaritati in privinta acestor sume.

Pana acum, din cei peste 1 milion de contribuabili vizati au depus declaratia unica doar 450 de mii, dintre care doar 135 de mii online, anunta digi24.ro.


Dar, in prezent, obligativitatea depunerii Declaratiei unice revine tuturor celor care obtin venituri extrasalariale. Termenul limita ramane data 16 iulie inclusiv, avand in vedere ca 15 iulie este zi nelucratoare, pana la o hotarare oficiala.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicaordonanta de urgentabonificatii


Data aparitiei: 12 Iulie 2018

Votati articolul "Termenul pentru depunerea Declaratiei unice a fost prelungit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X