email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Servicile de consiliere juridica – ce calitati le recomanda

Servicile de consiliere juridica – ce calitati le recomanda
contabilitate 2018consilierejuridic

Cu siguranta ca serviciile de consiliere juridica sunt o necesitate in randul entitatilor juridice, atat a celor ce vizeaza institutii publice, cat si private. Importanta pe care o are o firma de contablitate in acest sens este una majora, mai ales ca in general conducatorii afacerilor au in vedere opinia avizata a profesionistilor pentru a lua decizi importante pe partea juridica.

Simconta, firma specializata in consiliere juridica, dar si alte ramuri de contabilitate si finante, iese in intampinarea celor interesati de astfel de servicii cu solutii corespunzatoare care vizeaza toate aspectele legale impuse. Acestea se refera la documente de baza pentru functionarea institutiei, la contracte de incheiat, documente juridice, tranzactii, notificari diverse etc. Lista completa a serviciilor este disponibila pe www.simconta.ro.

Culmineaza serviciile de consiliere juridica prin reprezentarea in fata autoritatilor, precum si a instantelor de judecata, oricare ar fi gradul acestora.

Consilierea juridica si ce vizeaza aceasta profesie?

Poate exercita servicii de consiliere juridica cel care are studii de specialitate in acest sens, respectiv care a urmat studii si cunoaste aspectele ce vizeaza organizarea si efecturea sarcinilor specifice consilierilor juridici. De asemenea este necesara raportarea la prevederile statutului profesiei.

Despre aceasta ramura de servicii trebuie sa stie cel aflat in cautarea unei firme pentru o colaborare ca presupune o organizare autonoma, care sa fie parte a sistemului romanesc de justitie.

Nu este vorba despre o activitate considerata liberala, consilierul juridic fiind o persoana independent profesionala, respectiv parte a unei firme de specialitate. Asta inseamna ca in afara de propria persoana sau de societatea din care face parte nu ar putea sa fie supusa niciunei presiuni sau ingradiri, existand legi in acest sens.

Cu toate acestea, se impune ca un astfel de specialist practicant sa se supuna Constitutiei Romaniei, legilor special concepute in ceea ce priveste aceasta ramura de activitate, precum si codului profesional, respectiv statutului profesiei.

Pentru a incepe o colaborare fructuoasa privind consilierea juridica, este necesar a alege serviciile care ofera garantia calitatii acestora, respectiv despre care se cunosc aspecte pozitive si o reputatie asemenea. Relatia de colaborare dintre cele doua parti trebuie sa se realizeze pe baza contractului individual de muncam indiferent de tipul acestuia. De asemenea trebuie sa se respecte toate obligatiile si drepturile prevazute in acesta, de ambele parti. Despre acestea pot citi cei interesati in Codul Muncii, Legea nr. 53/2003 si in Constitutia Romaniei.

Care este rolul consilierului juridic? Acesta trebuie sa asigure compania colaboratoare de faptul ca ii va apara drepturile si totodata interesele legitime, acelasi lucru fiind valabil si in cazul autoritatilor centrale si locale, a persoanelor de drept public sau privat, dar si a altor entitati care manifesta interes in acest sens. Neaparat serviciile vor tine cont de constitutie si de legile tarii.

Dupa functia juridica detinuta de personalul unei firme de acest tip, activitatea pe care o desfasoara fiecare se considera vechime in munca si constituie un plus. Pentru o colaborare satisfacatoare si acest detaliu trebuie avut in vedere. Experienta este fara indoiala un factor la care cei interesati de astfel de servicii trebuie sa se raporteze. Pe specialistii simconta.ro ii recomanda vechimea in domeniu si totodata profesionalismul cu care a prestat intotdeauna servicii de consiliere juridica.

Despre rolul si activitatea juridica desfasurata de profesionisti pot fi oferite informatii in detaliu de fiecare astfel de societate. În orice caz, acestea sunt servicii de preventie si nu de rezultat. Pentru a exercita astfel de atributiuni profesionale, baza trebuie sa o constituie probitatea, onestitatea, independeta opiniilor profesionale, confidentialitatea si mai ales corectitudinea.

Iata care sunt ariile pentru care Simconta ofera sprijin si solutii in vederea reducerii taxelor si impozitelor pe care companiile le platesc pentru stat.

Colaboratorii beneficiaza de consultanta cu privire la legislatia fiscala si cea financiar-contabila, de asistenta pe intreaga durata a contractului, respectiv a investigatiilor fiscale.

De asemenea, expertii Simconta stau la dispozitie cu informatii referitoare la modificarile de legislatie, au in vedere identificarea oportunitatilor fiscale, precum si exploatarea lor, ofera consultanta in ceea ce priveste taxele directe sau indirecte si calculul lor. Aici intra toate tipuri de taxe – incepand de la TVA, operatiunile impozabile, procedurile, persoanele impozabile, procedurile pentru rambursare, impozite, taxe locale, accize etc.).

Se orienteaza spre serviciile propuse de aceasta firma cei care doresc ca fiecare aspect de ordin juridic sa fie pus la punct, dar si actualizat in conformitate cu modificarile legale. Atat din acest punct de vedere, cat si cu privire la impozitarea veniturilor, optimizarea taxelor si a impozitelor de plata, Simconta ofera profesionalism si seriozitate.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitate 2018consilierejuridic


Data aparitiei: 16 Iulie 2018

Votati articolul "Servicile de consiliere juridica – ce calitati le recomanda":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X