email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect de ordin privind structura informatiilor si periodicitatea transmiterii acestora intre ANAF si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Proiect de ordin privind structura informatiilor si periodicitatea transmiterii acestora intre ANAF si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
anafcnasdeclaratia 112declaratia unica

ANAF a publicat la rubrica “Transparenta decizionala” un proiect de act normativ supus dezbaterii publice ce priveste structura informatiilor si periodicitatea transmiterii acestora intre ANAF si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a informatiilor cuprinse in declaratiile fiscale privind persoanele fizice care au calitatea de contribuabil la sistemul de asigurari sociale de sanatate, a informatiilor referitoare la declararea/achitarea contributiei, precum si a informatiilor referitoare la persoanele fizice prevazute la art. 224 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrate in Registrul unic de evidenta al asiguratilor din Platforma informatica din asigurarile de sanatate.


Agentia Nationala de Administrare Fiscala transmite centralizat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate informatiileprevazute la pct. 1,incepand cu anul 2018, dupa cum urmeaza:
 

a) zilnic, se transmit informatiile referitoare la persoanelor inregistrate in formularul D112;

b) pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2018– pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, informatiile referitoare la persoanele fizicecare realizeaza venituri din cele prevazute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h) si cele prevazute la art. 180 din Codul fiscal, care au depus declaratiile fiscale (D604/Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - in continuare denumita Declaratie unica si D 605/ Cerere de incetare a calitatii de persoana fizica fara venituri), se transmit in termen de 10 zile;


c) dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin, informatiile referitoare la persoanele care au depus declaratiile fiscale (Declaratie unica), se vor transmite zilnic.

5. Structura fisierului de raportare a informatiilor privind categoriile de persoane mentionate la pct. 1 este prevazuta in anexa nr. 2.

6. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate transmite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala informatiile privind lista persoanelor fizice prevazute la art. 224 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si in art. 154 din Legea nr. 227/205 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrate in Registrul unic de evidenta al asiguratilor din Platforma informatica din asigurarile de sanatate pe categorii de asigurati.

7. Informatiile prevazute la pct. 6 se transmit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in vederea incadrarii persoanelor fizice prevazute la pct. 6 in categoria de persoane fizice exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

8. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate transmite centralizat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, lista persoanelor care se incadreaza in categoriile mentionate la pct. 6, inregistrate in Registrul unic de evidenta a asiguratilor din Platforma informatica din asigurarile de sanatate la sfarsitul lunii anterioare.

9. Lista categoriilor de persoane fizice inregistrate in Registrul unic de evidenta al asiguratilor din Platforma informatica din asigurarile de sanatate, intocmita potrivit prevederilor art. 224 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare si in art. 154 din Legea nr. 227/205 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, este prevazuta in anexa nr.3.

10. Structura fisierului de raportare a informatiilor privind categoriile de persoane mentionate la pct. 6 este prevazuta in anexa nr. 4.

11. Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in vederea exceptarii de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate a categoriilor de persoane fizice prevazute la pct. 6, gestioneaza informatiile primite de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru indeplinirea obligatiilor care ii revin potrivit legii.

12. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate inregistreaza persoanele fizice prevazute la pct. 1 in Registrul unic de evidenta al asiguratilor din Platforma informatica din asigurarile sociale de sanatate pe categorii de asigurati, potrivit Legii nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

13. Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au obligatia respectarii prevederilor referitoare la confidentialitatea, utilizarea si pastrarea datelor si informatiilor furnizate, conform prevederilor legale.


Consultati in intregime textul ordinului aici. >>

Consultati referatul de aprobare aici. >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafcnasdeclaratia 112declaratia unica


Data aparitiei: 27 Iulie 2018

Votati articolul "Proiect de ordin privind structura informatiilor si periodicitatea transmiterii acestora intre ANAF si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X