email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul IMM-urilor, despre introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta legii prevenirii

Consiliul IMM-urilor, despre introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta legii prevenirii
case de marcat electroniceimm-urilegea prevenirii

Consiliul IMM-urilor a postat pe pagina de internet a institutiei un text in care isi prezinta pozitia privind introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta legii prevenirii nr. 270/2017. Potrivit noilor modificari, operatorii economici nu numai ca nu vor fi amendati direct, dar vor primi si o schema remediere cu un nou termen de conformare.


Potrivit OUG nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,  operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie, sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale dotate cu jurnal electronic.

Prin OUG nr.44/2018 s-au prelungit termenele de gratie, pana la care nu se aplica sanctiunile prevazute in OUG nr. 28/1999, pentru nedotarea cu noile aparate de marcat respectiv pana la 1 septembrie 2018 pentru contribuabili mari si mijlocii si 1 noiembrie 2018 contribuabili mici.

Sanctiunile pentru lipsa noilor aparate de marcat sunt amenda de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum si:

(i) confiscarea sumelor nejustificate;
(ii) suspendarea activitatii operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, pana la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal si prezentarea dovezii de plata a amenzii sau a jumatate din cuantumul acesteia, dupa caz, organului constatator.
Raportat la situatia de fapt prezentata de Ministerul Finantelor Publice, potrivit careia:


    • se estimeaza ca operatorii economici mari si mijlocii utilizeaza cca. 100.000 de aparate de marcat, iar pana la aceasta data au fost instalate numai 28.986 de aparate de marcat pentru toate categoriile de contribuabili, inclusiv cei mici,
    • au ramas mai putin de 3 zile pana la expirarea termenului de gratie acordat operatorilor economici mari si mijlocii prin OUG nr. 44/2018, respectvi 1 septembrie 2018,

CNIPMMR sustine initiativa Ministrului Finantelor Publice*1 pentru  introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta Legii prevenirii nr. 270/2017.


“Legea prevenirii nr. 270/2017 isi dovedeste utilitate practica pentru intreprinzatori, prin evitarea situatia in care acestia pot fi sanctionati in mod direct, fara a beneficia in prealabil de o masura de prevenire.

Introducerea contraventiilor pentru nerespectarea termenelor de utilizarea de catre intreprinzatori a aparatelor fiscale dotate cu jurnal electronic sub legea prevenirii este o masura benefica, mediul de afaceri fiind  in situatia de a nu putea respecta termenele impuse de OUG nr. 44/2018 si din vina autoritatilor publice care nu au capacitatea eliberarii avizelor tehnice necesare aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic.

O solutie mai buna ar fi fost, insa, prelungirea termenului pana la care agentii economici trebuie sa se supuna dispozitiilor legale, privind utilizarea aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic, avand in vedere ca la nivel national au fost instalate doar 28.986 aparate”, a declarat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcat electroniceimm-urilegea prevenirii


Data aparitiei: 05 Septembrie 2018

Votati articolul "Consiliul IMM-urilor, despre introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta legii prevenirii":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X