email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firma cu activitate de jocuri de noroc. Este obligatorie dotarea cu casa de marcat?

Firma cu activitate de jocuri de noroc. Este obligatorie dotarea cu casa de marcat?
noile case de marcatbon fiscal 2018prestari servicii

Dotarea cu noile case de marcat electronice a provocat o serie de neintelegeri in randul operatorilor economici. Desi termenul pentru contribuabilii mari si mijlocii a trecut, acesta fiind la 1 septembrie, iar cel pentru contribuabilii mici se apropie cu pasi vertiginosi – 1 noiembrie, inca mai exista neclaritati in privinta achizitionarii noilor aparate de marcat fiscale.

Spre exemplu, in cazul unei societati ce are activitate de jocuri de noroc, este obligatorie dotarea cu casa de marcat electronica. Clientul depune numerar in casieria casinoului si, in schimb, primeste jetoane pentru joc. La sfarsitul jocului, clientul poate pierde suma depusa, iar in contabilitate nu se inregistreaza fiecare operatiune de incasare si plata, se inregistreaza rezultatul la sfarsitul zilei, care poate fi venit sau cheltuiala. Avand in vedere cele anterioare si ca numerarul depus este mai degraba un depozit pentru joc si nu o incasare de numerar pentru livrare de bunuri sau prestari de servicii, este obligatorie casa de marcat si eliberarea bonului fiscal?


Dotarea cu casa de marcat: raspunsul specialistului

 

 Conform art. 2 lit. d si n din OUG nr. 28/1999 sunt exceptate de la obligativitatea dotarii cu aparate de marcat electronice fiscale si eliberarii de bonuri fiscale activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bilete de participare la jocuri de noroc, precum si activitatile de jocuri de noroc desfasurate cu mijloace tehnice de joc ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede.

La art. 12 din Normele metodologice de aplicare, aprobate prin HG nr. 479/2003 se arata ca jocurile de noroc intra sub incidenta exceptiei de la art. 2 lit. d din OUG 28/1999 numai in cazul in care se incaseaza de la clienti o suma fixa care este pretiparita pe biletul sau produsul loteristic de participare la jocurile de noroc, eliberat clientului. De asemenea, exceptia se aplica si pentru biletul de intrare prevazut la art. 13 alin. 4 din OUG nr. 77/2009. In schimb, nu intra sub incidenta exceptiei  jocurile de noroc - pariurile in cota fixa pentru care utilizatorii vor emite bonuri fiscale pentru sumele incasate de la clienti.

Pentru restul activitatilor din domeniul jocurilor de noroc, unde nu sunt incidente exceptiile de la art. 2  lit. d) si n) din OUG nr. 28/1999, este obligatorie dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, inclusiv pentru cazinouri, in conditiile in care jetoanele nu se incadreaza in categoria produselor loteristice ori a mijloacelor de joc ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede.

 

 

Raspuns oferit pe portalcodulfiscal.ro de Constanta Popa -consultant fiscal.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noile case de marcatbon fiscal 2018prestari servicii


Data aparitiei: 05 Septembrie 2018

Votati articolul "Firma cu activitate de jocuri de noroc. Este obligatorie dotarea cu casa de marcat?":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X