email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calatorie in spatiul fiscal

Bine v-am gasit,

    Editorial                                                                                                        

Calatorie in spatiul fiscal

Anul trecut, modificarile Codului de procedura fiscala prevedeau ca declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice ar fi trebuit sa fie certificate de catre un consultant fiscal, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.

Modificarea Codului de procedura fiscala urma sa se aplice de anul acesta si viza Declaratia 101 privind impozitul pe profit. Insa, Ordonanta 47/2007 aduce ca precizari faptul ca firmele nu vor fi obligate sa obtina semnatura unui consultant fiscal pe declaratia anuala de profit, Formularul 101.

Prin urmare, in acest moment avem un text de ordonanta care asteapta decizia finala. Vom avea sau nu obligativitatea semnaturii unui consultant fiscal pe calcului impozitului pe profit, ramane de vazut pentru urmatoarele zile.

Astazi, continuam calatoria noastra prin modificarile legislatiei fiscale. Ne vom opri atentia asupra noilor procente ale contributiilor salariale. De asemenea, vom afla ce surprize aduce Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) firmelor scutite de TVA si care sunt pragurile valorice Intrastat pentru colectarea informatiilor statistice de comert intracomunitar cu bunuri in anul 2008.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

    Stirile zilei                                                                                                    

Taxe mult mai mari pentru inmatricularea masinilor noi

Ministerul Finantelor a trimis ieri o scrisoare Comisiei Europene, propunand o noua formula pentru taxa de prima inmatriculare. Dupa ce si-a facut „plinul” din taxa second-hand, guvernul a cazut in extrema cealalta: va tripla taxa pentru masinile noi. Taxa pentru prima inmatriculare pentru o masina noua va depasi 420 de euro chiar si pentru un autoturism cu un motor mic...

Noi taxe pentru cumpararea unei case

Cei care achizitioneaza un bun imobil sunt obligati sa plateasca, incepand din aceasta luna, si taxele aferente serviciilor de cadastru si publicitate imobiliara. 2008 le aduce romanilor costuri mai mari in cazul cumpararii unei case sau a unui apartament. Nu este vorba despre preturile practicate pe piata imobiliara autohtona, ci de noi tarife pe care cumparatorii sunt obligati sa le achite incepand din 4 ianuarie 2008...

Leul a pierdut, intr-o singura zi, 4 bani in fata euro

Moneda nationala continua sa piarda teren in fata euro, cursul de referinta anuntat ieri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,6333 lei/euro, depasind cu 4,01 bani rata calculata in ziua precedenta. De altfel, referinta calculata de catre banca centrala reprezinta cel mai inalt nivel al cursului leu/euro inregistrat de la 26 iunie 2006 pana in prezent

O zi minunata! 

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 10 Ianuarie 2008

Votati articolul "Calatorie in spatiul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X