email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SAF-T 2022. Ce facem atunci cand primim recipisa de transmitere cu erori a D406

SAF-T 2022. Ce facem atunci cand primim recipisa de transmitere cu erori a D406
saf-td406control fiscald112

Pentru declaratia informativa D406 transmisa cu erori identificate de A.N.A.F. si pentru care a fost comunicata recipisa ce le semnaleaza, contribuabilul va redepune integral declaratia informativa D406, care trebuie sa cuprinda fisierul standard de control fiscal SAF-T corectat.

Este important de mentionat si ca la nivelul ANAF se discuta despre majorarea perioadei de gratie pentru raportarea SAF-T (Declaratia 406) cu 6 luni

Nu este admisa transmiterea unor corectii partiale prin transmiterea doar selectiva a inregistrarilor sau campurilor corectate pentru cele care au prezentat erori.

Dupa depunerea cu succes a fiecarei declaratii informative D406 (cu Fisierul Standard de Control Fiscal atasat) prin portalul A.N.A.F., se emite o recipisa cu numarul de referinta al depunerii si cu rezultatele procesarii declaratiei informative si a fisierului standard de audit SAF-T atasat.

Recipisa poate fi obtinuta de catre contribuabili sau de catre delegatii acestora accesand fie serviciul public pentru verificarea recipiselor pe baza indexului de depunere a declaratiei informative (index de incarcare) - https://www.A.N.A.F..ro/StareD112/, fie prin vizualizarea mesajelor din Spatiul Privat Virtual (SPV), pe contul contribuabilului care a depus declaratia informativa. 

In lucrarea SAF-T. Ghid de raportare corecta, fiecare sectiune si subsectiune a D406 este comentata si analizata in detaliu, astfel incat sa o completati fara erori, sa evitati amenzile contraventionale, sa scapati de amenintarea ca firma dvs. sa ridice semne de intrebare si sa atraga inspectii fiscale imediate. 

SAFT ANAF 2022 - recipisa de transmitere cu erori a D406: exemplu

Societatea A face parte din categoria marilor contribuabili atat inainte, cat si dupa 1 ianuarie 2022 si are perioada fiscala pentru depunerea decontului de TVA luna.

In acest caz, declaratia informativa D406 cu fisierul standard de control fiscal SAF-T se va transmite catre A.N.A.F. lunar, incepand cu luna urmatoare celei de raportare, dar nu mai tarziu de data limita (care este in cazul declaratiei informative D406 - ultima zi din luna in care se face depunerea).

Spre exemplu, pentru luna august 2022, declaratia informativa D406 cu fisierul SAF-T se va transmite in perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2022 (data limita, ultima zi calendaristica din luna septembrie).

La depunerea Declaratiei informative D406 in format electronic prin portalul A.N.A.F. se verifica reprezentarea contribuabilului declarant si autenticitatea Declaratiei informative D406 – prin validare cu semnatura digitala utilizata la autentificarea pe portalul A.N.A.F. si la semnarea formularului electronic D406. 



Dupa validarea cu succes a contribuabilului declarant si autenticitatea declaratiei, se verifica termenul-limita de depunere, integritatea, formatul, completitudinea si corectitudinea fisierului standard de audit SAF-T depus, prin verificari sintactice si semantice ale inregistrarilor transmise.

Dupa verificari, se emite recipisa pentru Declaratia informativa D406 depusa, cu indexul de incarcare al declaratiei, rezultatele verificarilor si eventualele erori sau avertismente.

Daca verificarea se incheie cu succes, sistemul informatic A.N.A.F. va aloca un "Numar de Inregistrare al Declaratiei - Internet" si va genera un mesaj specific informand declarantul ca declaratia sa a fost verificata si retinuta ca Declaratie Informativa D406 valida (mesajul poate fi consultat de declarant prin Internet pe pagina Web de interogare a starii prelucrarii documentelor, folosind "Indexul de Incarcare" memorat).

Daca Declaratia informativa D406 a prezentat erori la verificarile efectuate atunci declaratia transmisa este respinsa si contribuabilul este informat prin recipisa despre acest fapt, avand posibilitatea sa se conformeze la depunerea Declaratiei informative D406 complete si corecte prin redepunerea integrala a declaratiei.

Citeste continuarea in SAFT - Ghid de raportare corecta

Lucrarea contine explicatii impecabile, care va ajuta sa depuneti D406 corect si la timp, cu avantaje clare:
 
1) Scapati de amenzi
2) Evitati sanctiunile de orice fel
3) Va recuperati rapid sumele din TVA
4) Nu intrati in categoria de risc fiscal ridicat, deci nu va veti confrunta cu inspectii ANAF amanuntite la sediul dvs.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
saf-td406control fiscald112


Data aparitiei: 19 August 2022

Votati articolul "SAF-T 2022. Ce facem atunci cand primim recipisa de transmitere cu erori a D406":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X