email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate 21-25 iulie

amortizare mijloc fixreevaluarecheltuieli portocoltaxa de poluare

Inregistrarea in contabilitate a avansurilor de trezorerie

Contabilitatea avansurilor de trezorerie este parte componenta a contabilitatii trezoreriei ce asigura evidenta existentei si miscarii actiunilor detinute la entitatile afiliate, altor investitii pe termen scurt, disponibilitatilor in conturi la banci/casierie, creditelor bancare pe termen scurt si altor valori de trezorerie.

Avansurile de trezorerie sunt sume platite din casieria unitatii, angajatilor care efectueaza deplasari in interesul serviciului, pe baza ordinului de deplasare si a dispozitiei de plata din casierie.

Orice societatea din Romania este obligata in baza Legii 31/1990 a societatilor comerciale sa aiba POLITICI SI PROCEDURI CONTABILE, aprobate si avizate de consiliul de administratie! Prin urmare, in cadrul acestora trebuie sa prevederi cu privire la avansurile de trezorerie: care este valoarea de recunoastere in contabilitatea, care este fluxul documentelor, care este procedura de decontare a avansurilor de trezorerie etc. Atentie! Termenul de decontare al unui avans de trezorerie este stabilit in cadrul firmei, prin decizie interna si se mentioneaza obligatoriu in procedurile contabile ale societatii!

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Cheltuielile cu amortizarea unui mijloc fix reevaluat

Aveti posibilitatea sa procedati la reevaluarea imobilizarilor corporale existente la sfarsitul exercitiului financiar, cu reflectarea in contabilitate a rezultatelor acesteia.

In cazul in care efectuati reevaluarea imobilizarilor corporale, acest lucru trebuie prezentat in notele explicative, impreuna cu elementele supuse reevaluarii, metoda prin care s-au calculat valorile prezentate, precum si elementul afectat din contul de profit si pierdere.

Reevaluarea imobilizarilor corporale se face la valoarea justa de la data bilantului. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de profesionisti calificati in evaluare, membri ai unui organism profesional in domeniu, recunoscut national si international.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Operatiuni specifice cheltuielilor de protocol

“Depasire plafon protocol”, “autofactura”, “impozit pe profit curent si amanat” – iata doar cativa termeni cu care lucram atunci cand ne “scufundam” in aceasta veritabila mlastina fiscal-contabila. Cum ce mlastina? Cheltuielile de protocol! Nu cred ca exista contabil care sa nu fi avut cel putin un cosmar legat de aceste cheltuieli...

Scenariul este acelasi peste tot. Seful cumpara cafea, tigari, bauturi fine, apa minerala si inca o lista de alte 100 categorii de produse, iar dumneavoastra trebuie sa va bateti capul pentru ca totul sa se incadreze in plafonul de 2%. Asta in conditiile in care protocolul este un aspect delicat si atunci cand va viziteaza organul de control. Pe de o parte, aveti nevoie de protocol (pentru ca, nu-i asa, oameni sunt si cei ce controleaza si trebuie sa bea si ei o cafea), pe de alta, dosarele cu evidentele contabile legate de protocol sunt cam primele luate la verificat.

E mai mult decat evident: tot ceea ce inseamna protocol este extrem, extrem de complicat. Cu siguranta veti citi articolul dedicat cheltuielilor de protocol de pe http://www.contabilul.ro/ si veti descoperi ca formulele din lege sunt aproape la fel de complexe ca… Teorema lui Fermat. Din fericire, specialistii nostri au luat si au disecat toate operatiunile specifice acestor cheltuieli. Si acum totul este, spunem noi, mult mai simplu.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule. Taxa pe poluare pentru autovehicule

Incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, potrivit art. 2141 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, introdus prin Legea nr.343/2006, modificata si completata de O.U.G. nr. 110/2006, s-a datorat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule cu ocazia primei inmatriculari.

Au intrat sub incidenta acestei taxe autoturismele si autovehiculele comerciale cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone inclusiv.

Au fost exceptate de la plata taxei speciale autoturismele si autovehiculele special echipate pentru persoanele cu handicap si cele apartinand misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic care isi desfasoara activitatea in Romania.

Pentru mai multe detalii apasati aici

*****

Revista presei 21-25 iulie

Guvernul vrea mai multe controale pentru a majora veniturile bugetare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va intensifica actiunile de control la nivelul firmelor, potrivit unei decizii luate de Guvern miercuri. Prin aceasta masura se vrea combaterea evaziunii fiscale prin introducerea unei ordonante de urgenta cu noi modalitati de verificare a incasarilor de accize la uleiuri si produse petroliere, pentru majoritatea veniturilor bugetare. Astfel, Executivul vrea sa majoreze veniturile bugetare. Decizia a fost luata miercuri intr-o sedinta privind rectificarea bugetara si evolutia veniturilor colectate la bugetul de stat, audeclarat surse oficiale agentiei Mediafax ( Citeste mai departe )

Micul ghid al taxei pe poluare

Conform OUG 50/2008, taxa pe poluare va fi achitata de catre toti posesorii autoturismelor din categoria de omologare M1, cu cel mult 9 locuri, ai autovehiculelor pentru transport de persoane care au peste 9 locuri (categoriile de omologare M2 si M3), dar si de catre aceia care achizitioneaza autovehicule destinate transportului de marfuri (categoriile de omologare N1, N2 si N3). ( Citeste mai departe)

Finantari nerambursabile pentru investitiile marilor intreprinderi

Firmele mari (din categoria celor cu peste 250 de angajati sau care realizeaza o cifra de afaceri anuala de peste 50 milioane de euro) care doresc sa-si extinda capacitatea de productie ori sa-si modernizeze tehnologiile de fabricatie au, de-acum incolo, mai multe sanse de reusita. Si asta pentru ca Ministerul Economiei si Finantelor a lansat oferta publica pentru sprijinul financiar. ( Citeste mai departe)

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amortizare mijloc fixreevaluarecheltuieli portocoltaxa de poluare


Data aparitiei: 25 Iulie 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate 21-25 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X