email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 11 - 15 august

Aspecte contabile privind cedarea imobilizarilor corporale

In vederea prezentarii tratamentului contabil privind cedarea imobilizarilor corporale, este necesara mai intai clarificarea aspectelor referitoare la evaluarea acestor elemente cu ocazia intrarii in entitate, la momentul inventarierii, la incheierea exercitiului financiar si la data iesirii din entitate.

In functie de tratamentul contabil adoptat pentru fiecare grupa de imobilizari corporale, se va reflecta in contabilitate, atat evaluarea acestora in situatiile financiare, la incheierea exercitiului, cat si scoaterea lor din gestiune, la casare sau la cedare.

Cele mai importante reglementari contabile legate de imobilizarile corporale sunt cuprinse in Sectiunea 7 din Reglementarile contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005, cu modificarile si completarile ulterioare si se refera la aspecte legate de evaluarea imobilizarilor corporale pe toata perioada lor de utilizare...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

Organizarea si tinerea contabilitatii de catre asociatii si fundatii

Persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociatii ori fundatii.

Asociatiile si fundatiile sunt persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial.

Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, al unor colectivitati sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial.

Fundatia este subiectul de drept infiintat de una sau mai multe persoane care, pe baza unui act juridic intre vii ori pentru cauza de moarte, constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, al unor colectivitati.

Doua sau mai multe asociatii sau fundatii se pot constitui in federatie.

Federatiile dobandesc personalitate juridica proprie si functioneaza in conditiile prevazute pentru asociatiile fara scop patrimonial...

Pentru mai multe detalii apasati aici

Leasingul financiar in contextul contractelor de novatie cu schimbare de utilizator

Durata contractelor de leasing de regula este mai mica decat duratele normale de functionare ale mijloacelor fixe. Astfel la scoaterea din gestiune a imobilizarilor inainte de expirarea contractului, pe langa elementele de pasiv, amortizare si imprumuturi pe termen lung, cu care se inchide contul de imobilizari avem si un element de cheltuiala a carui deductibilitate ridica numeroase controverse.

Leasingul financiar – prevederi legale

Potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 51/1997 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, leasingul este o operatiune prin care o parte denumita locator/finantator transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun, al carui proprietar este, celeilalte parti, denumita locatar/utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plati periodice denumita rata leasing, iar la sfarsitul perioadei de leasing locatorul/finantatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al locatarului/utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing ori de a inceta raporturile contractuale.

Codul fiscal la data intrarii in vigoare a preluat definitia leasingului financiar, respectiv la art. 7 alin. (1) pct. 7 se prevede ca, contractul de leasing financiar este „orice contract de leasing care indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii...

Pentru mai multe detalii  apasati aici

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 15 August 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 11 - 15 august":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X