email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 27 - 31 octombrie

contabilitatefiscalitate

Regimul fiscal al dreptului de folosinta adus ca aport la capitalul social

1. Regimul juridic al aporturilor

1.1. Juridic, prin aport se intelege obligatia pe care si-o asuma fiecare asociat de a aduce in societate un anumit bun, o valoare patrimoniala.

Pornind de la aceasta definitie, se poate face distinctia intre urmatoarele tipuri de aport la capitalul unei societati comerciale:

a) Aportul in numerar, reprezentand sumele de bani pe care asociatul se obliga sa le transmita societatii, nu prezinta dificultati de analiza, acesta fiind obligatoriu la constituirea oricarei societati comerciale avand in vedere necesitatea existentei in momentul demararii activitatii societatii a unui disponibil banesc...

Pentru mai multe detalii apasati aici

Procesul de compensare intre un partener roman, rezident, si un nerezident

In cazul in care sunteti rezident si doriti sa efectuati o compensare cu un partener nerezident, trebuie sa aveti in vedere si aspectele reglementate de Norma B.N.R. nr. 26/2006 privind raportarea statistica a datelor pentru elaborarea balantei de plati.

Va reamintim ca, balanta de plati reprezinta sinteza statistica a tranzactiilor economice si financiare ale unei tari cu restul lumii, pe o perioada de timp determinata, tranzactii ce se refera la bunuri, servicii, venituri, transferuri fara contraprestatie (donatii, ajutoare, cadouri si altele asemenea), precum si la creante si obligatii financiare.

a) persoanele fizice - cetateni straini, cetateni romani si apatrizi, cu domiciliul in strainatate, atestat cu documente de identitate emise conform legii;

b) persoanele juridice si orice alte entitati, cu sediul in strainatate, precum si persoanele fizice, cetateni straini, cetateni romani si apatrizi, cu domiciliul in strainatate, care sunt autorizate si/sau inregistrate sa desfasoare activitati economice in strainatate, in mod independent, in conditiile prevazute de reglementarile legale in vigoare...

Pentru mai multe detalii apasati aici

Poate vreti sa construiti in strainatate. TVA se bucura?

Care este tratamentul fiscal din punctul de vedere al taxei pe valoarea adaugata in cazul in care o companie din Romania presteaza servicii de constructii-montaj pentru o companie dintr-un stat membru? Lucrarile de constructii-montaj se efectueaza pentru construirea unor imobile intr-un stat membru.

1. Este o operatiune impozabila in Romania?

Din punctul de vedere al taxei, sunt operatiuni impozabile in Romania operatiunile pentru care locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi in Romania. Per a contrario, operatiunile pentru care locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor nu este considerat in Romania nu sunt operatiuni impozabile in Romania.

2. Unde este locul prestarii de servicii?

Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile. Intrucat bunul imobil este situat in alt stat membru, locul prestarii de servicii este considerat a fi acel stat membru, si nu Romania...

Pentru mai multe detalii apasati aici

Procedura de compensare intre doua societati romane

Obiectul compensarii succesive il constituie stingerea datoriilor cu creantele reflectate in contabilitatea persoanelor juridice, pe baza ordinelor de compensare. Data efectuarii stingerii datoriilor si a creantelor este cea a ordinului de compensare.

Potrivit Legii 211/2001, toate persoanele juridice au obligatia de a intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania.

Conform H.G. 685/1999, in cazul in care aveti datorii si/sau creante mai vechi de 30 de zile si cu o valoare mai mare de 10.000 lei, va trebui sa le raportati catre Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, dar numai cele cu valoare mai mare de 10.000 lei sunt supuse compensarii realizate de catre Serviciul de Compensare din cadrul Institutului.

Serviciul de compensare, prin compartimente specializate si pe baza informatiilor ce trebuie transmise de persoanele juridice, analizeaza, identifica si prezinta circuitele de compensare, organizeaza sedintele de compensare...

Pentru mai multe detalii apasati aici

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitatefiscalitate


Data aparitiei: 31 Octombrie 2008

Votati articolul "Solutii in probleme de contabilitate si fiscalitate in saptamana 27 - 31 octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X