email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde au ajuns cei care au declansat criza?

criza

Unde au ajuns cei care au declansat criza?

Dupa declansarea crizei au intrat intr-un con de umbra. Unii dintre ei s-au retras din activitate, altii si-au deschis mici societati de consultanta. Este vorba despre titanii care mai ieri au fost la putere, cei care au avut banii pe mana si cei care au decis cum trebuie administrati. In mare parte, lumea le este datoare cu o criza. Unde se afla ei astazi ar putea fi o intrebare interesanta, insa si mai interesant ar fi ce ar face daca ar ajunge din nou in functiile pe care le-au avut odinioara.

Alan Schwartz, fost-ul CEO al Bear Sterns este acum presedinte executiv al Guggenheim Partners, o firma de brokeraj, unde recent l-a angajat pe Kenneth Savio, fostul sau coleg de la Bear, pentru a-l ajuta sa puna societatea pe picioare.

**********************************************************************************
Consilier Contabilitate + Abonamentul pe 3 luni, acum la pretul de numai 186,39 lei (TVA inclus)! ...clic aici pentru detalii
**********************************************************************************

Kathleen Corbet, fost presedinte al agentiei S&P. A fost inlocuita in 2007, dupa ce agentia de rating financiar a fost acuzata ca a supra-evaluat o serie de produse financiare, care s-au dovedit periculoase ulterior si care au fost accesate tocmai pentru ca ratingurile agentiei ofereau o garantie a acelor produse. Corbet se afla in continuare in business-ul de rating. In acest an s-a alaturat board-ului executiv al companiei Rapid Ratings International.

Christopher Cox, fost presedinte al Securities And Exchange Commission. A fost acuzat ca regulatorul nu a fost destul de vigilent cat sa-l prinda la timp pe Madoff. Acum lucreaza ca partener la o casa de avocatura.

Alan Greenspan, fost presedinte al Fed. La ora actuala, batranul guvernator lucreaza ca si consultant la hedge fund-ul Paulson & Co, Deutsche Bank si compania de investitii Pacific Investment Management.

Angelo Mozilo, fost  CEO, Countrywide Financial. Acesta a condus cel mai mare furnizor de credite subprime. Este cercetatat de autoritatile americane pentru frauda financiara, iar la ora actuala se afla la resedinta sa din California, unde este "vizitat" din cand in cand de angajatii SEC.

Jimmy Cayne, fost  CEO, Bear Stearns. Cu cateva luni inainte de colapsul de la Bear, Cayne a fost inlocuit din functie, dupa care valoarea actiunilor bancii a inceput sa scada, iar el a pierdut 1 miliard de dolari. Astazi, aflat la varsta de 75 de ani, Cayne isi dedica foarte mult timp jocului pentru care a avut o mare pasiune toata viata: bridge.

Richard Fuld, fost CEO al Lehman Brothers si-a deschis o fimra de consultanta, numita Matrix Advisors.

Joe Cassano (foto), AIG, cunoscut ca fiind "omul care a distrus lumea". A fost managerul diviziei de produse financiare de la AIG, de unde a fost demis in februarie 2008, dupa ce divizia sa a produs pierderi de miliarde de dolari. Cat timp a detinut aceasta functie, Cassano a castigat 300 de milioane de dolari. Acum locuieste in Londra, unde este des vazut plimbandu-se cu bicicleta prin cartier.

Henry Paulson, fost secretar al Trezoreriei, mai tine din cand in cand cursuri universitare, iar in rest incearca sa duca o viata linistita de pensionar, dupa ce a fost inlocuit din functie la inceputul acestui an.

Franklin Raines, CEO al  Fannie Mae din  1999 pana in  2004, a foct acuzat de acordarea unor bonusuri exorbitante pentru el si pentru alti manageri. Acum nu mai are niciun fel de activitate.

Stanley O'Neal, fost  presedinte si CEO al Merrill Lynch, a primit titlul de cel mai prost CEO al tuturor timpurilor, titlu acordat de CNBC. Cand a fost inlocuit de catre John Thain in 2007, Stanley O'Neal a luat 161,5 milioane de dolari. Din 2008 se afla in board-ul companiei de aluminiu Alcoa, insa are destul de mult timp liber cat sa joace golf de cateva ori pe saptamana.

Kerry Killinger, fost  CEO al Washington Mutual. In 2001 a primit titlul de "Bancherul Anului", titlu acordat de prestigioasa revista "American Banker". In 2008, cand a fost demis, a primit o prima de plecare de 100 de milioane de dolari.

John Thain, fost CEO, Merrill Lynch, a plecat din conducerea imperiului financiar, dupa ce Merrill a fost preluata de Bank of America. In ciuda dificultatilor pe care banca le avea, Thain nu s-a sfiit sa acorde bonusuri substantiale, dintre care unul de 10 milioane de dolari pentru el insusi. In 2008, a cheltuit 1,2 milioane de dolari sa redecoreze cateva birouri. Inca nu s-a angajat nicaieri, dar spune ca daca ar fi stiut ce urmeaza si-ar fi cumparat mobila pentru birou din Ikea.

**********************************************************************************
Consilier Contabilitate + Abonamentul pe 3 luni, acum la pretul de numai 186,39 lei (TVA inclus)! ...clic aici pentru detalii!
**********************************************************************************

SURSA: "Huffington Post"

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criza


Data aparitiei: 02 Octombrie 2009

Votati articolul "Unde au ajuns cei care au declansat criza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X