email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Majorarea TVA - aproape o certitudine?

Basescu: Prefer majorarea TVA cresterii cotei unice de impozitare - "Ziarul Financiar"

Presedintele Traian Basescu a admis, luni, intr-o discutie cu usile inchise cu investitorii straini, ca TVA ar putea fi majorata din 2010, el declarand, potrivit unor surse participante la intalnire, citate de "Ziarul Financiar", ca prefera cresterea TVA majorarii cotei unice de impozitare.

"Prefer majorarea TVA majorarii cotei unice de impozitare", le-ar fi spus seful statului oamenilor de afaceri straini, la Forumul Economic Roman, in timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri care s-a desfasurat cu usile inchise, conform surselor citate de ZF.

"Indiferent de presiunile Fondului Monetar International, cota unica ramane de neatins", a afirmat presedintele, potrivit unui participant la discutii.

Potrivit ZF, Basescu a intarit faptul ca autoritatile de la Bucuresti "renunta mai repede la cota TVA de 19% decat la majorarea cotei unice de 16%".

Seful statului ar fi spus ca este vorba de o majorare de cateva procente, au declarat pentru ZF sursele participante la intalnire.

"Ziarul Financiar" noteaza ca TVA aduce cei mai multi bani la bugetul de stat,anul trecut incasarile din aceasta taxa fiind de aproximativ 41 miliarde lei, respectiv 11 miliarde euro. In ipoteza majorarii cotei de la 19% la 22%, teoretic sumele colectate s-ar putea majora la aproape 13 miliarde euro. Majorarea TVA inseamna insa scaderea puterii de cumparare, mai scrie ZF.

FMI a insistat de la inceputul acordului pentru masuri de crestere a incasarilor bugetare, insa expertii Fondului au fost in cele din urma de acord ca majorarea unui impozit important in plina recesiune ar fi contraproductiva.

Totusi, exemplul Ungariei care a fost nevoita sa ridice TVA la 25% arata ca se poate ajunge si la astfel de masuri, mentioneaza ZF.

Surse oficiale au declarat ca ar putea fi luata in discutie o intreaga reasezare a sistemului de impozitare din Romania, iar o eventuala decizie de majorare a TVA, care nu poate fi mai mare de trei procente, adica taxa sa ajunga 22% la inceputul anului viitor, va depinde de aparitia unor prime semnale de revenire a economiei, mai noteaza "Ziarul Financiar".
SURSA: Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 06 Octombrie 2009

Votati articolul "Majorarea TVA - aproape o certitudine?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X