email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, calatori: Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Baneasa!

baneasa
Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa va interzice de sambata aterizarea si decolarea aeronavelor de peste 50 de tone, intre orele 00:00 si 07:00, la cererea proprietarilor de constructii din zona, care s-au plans de zgomotul produs de avioane, masura urmand sa afecteze operatorii Blue Air si Wizz Air.

"Restrictia de operare pe timp de noapte intre anumite ore exista de multi ani, dar operatorii nu au tinut cont de ea. Acum revenim la normalitate si aplicam aceasta regula deoarece am primit reclamatii de la cei care au constructii in imprejurimi si care sunt deranjati de zgomotele anumitor aeronave. Aeroportul este amplasat in oras, iar normele sunt mai restrictive decat cele de pe Otopeni, de exemplu", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al aeroportului Baneasa, George Mihalcea.

In zona aeroportului din nordul Bucurestiului s-au construit, in ultimii ani, multe locuinte, chiar daca amplasamentul respectiv are multe inconveniente, legate tocmai de apropierea fata de aerogara. Ulterior, proprietarii constructiilor, deranjati de zgomot, au cerut chiar desfiintarea aeroportului.

Directorul aeroportului a adaugat ca decizia s-a bazat, printre altele, pe un studiu efectuat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare in Constructii INCERC, care recomanda ca zborurile operate cu aeronave cu o greutate de peste 50 de tone sa nu poata folosi aeroportul pe o perioada de noua ore, in intervalul 22:00 - 07:00.

"Noi am considerat ca este foarte mult noua ore si am decis sa oprim operarea curselor intre orele 00:00-07:00. Speram ca operatorii aerieni care se incadreaza in aceste standarde sa respecte regulile", a spus Mihalcea.

Restrictia va determina companiile aeriene care opereaza pe timp de noapte sa reprogrameze zborurile.

"Este vorba despre Blue Air si Wizz Air, aceste companii opereaza pe timpul noptii", a spus Mihalcea.

El a adaugat ca restrictia se va aplica pentru avioane precum Boeing 737 si Airbus 318, 319, 320 sau 321.

Wizz Air a reprogramat deja cursele pentru perioada 25 octombrie - 16 decembrie, urmand ca in intervalul urmator sa fie modificate si cursele programate pentru perioada Craciunului.

Potrivit companiei, pasagerii vor fi contactati si informati cu privire la aceste modificari.

Reprezentantii Blue Air au declarat pentru MEDIAFAX ca nu au fost anuntati cu privire la restrictia impusa de aeroportul Baneasa.

"Ne vom supune acestor reguli daca ni se va transmite acest lucru oficial. Vom incerca sa modificam foarte putin orarul si sa nu anulam curse pentru a nu afecta pasagerii. Oricum, avem foarte putine curse care aterizeaza in acel interval, iar daca se vor face modificari calatorii vor fi anuntati", a afirmat PR-ul companiei, Florentina Ivan.
SURSA: Mediafax

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
baneasa


Data aparitiei: 20 Octombrie 2009

Votati articolul "Atentie, calatori: Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Baneasa!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X