email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorialul de weekend: Frumusetea unei vieti obisnuite

florin campeanu

Daca Liliana Grigore ( www.blogcontabil.ro ) a scris despre frumusetea unei dimineti obisnuite, atunci eu de ce n-as scrie despre frumusetea unei vieti obisnuite? Ceea ce si fac...

Sambata dimineata. Ne trezim cu noaptea in cap, la 06.00, pentru ca Vlad, baiatul nostru, este indragostit. Nu e gluma. Toata noaptea vorbeste in somn: "Aca, Aca!". Adica Anca, noua lui prietena de joaca din parc. Desi e mai mare cu vreo doi ani, Anca a reusit sa-i suceasca mintile voinicului meu. Asa ca, la 6 dimineata, sambata, Vlad o striga pe Anca. Cum Anca nu vine, evident, trece la persoane mai apropiate: mama si tata. In consecinta, ne dam jos din pat. Ne culcaseram la 00.30...

Pe la 09.00 plecam spre parintii mei. Bunicii de la tara. Autostrada Soarelui (in foarte bune conditii - felicitari constructorilor), o ora de mers si gata. Ajungem in inima Baraganului, acolo unde am crescut pana la "venerabila" varsta de 11 ani. Varsta la care parintii mei au decis sa ma trimita sa studiez la oras. Nici acum nu stiu daca a fost o idee rea sau buna. Glumesc, desigur. In proportie de 99%, daca n-as fi ajuns la Calarasi, din clasa a 7-a, acum v-as fi povestit pe blog despre calul meu (cu caruta aferenta). Si despre cum ma pregatesc pentru a doua sapa la porumb.

Incingem un gratar infricosat (tata a construit un monstru, inalt de doi metri, cu cos si tot tacamul). Vlad e in extaz. Se uita la gaini ca la desene animate. O ora se ia la intrecere cu cocosul. Face cocosul "Cucurigu!!!", face si Vlad: "Cucaaaaa!". E o nebunie intreaga. Din cand in cand, Pitica, care printre stra-stramosii ei are cu siguranta un pekinez, il linge afectuos pe mana. Vlad se uita la catelusa precum ne uitam noi la un martian coborat din nava sa pentru a ne intreba pe unde trebuie sa o ia ca sa ajunga in Drumul Taberei. Bate putin vantul, soarele nu arde la capacitate maxima, puiul sfaraie pe gratar, racoritoarele isi fac si ele treaba.

Schimbam impresii cu parintii. Ce-ati mai facut, cum va descurcati, v-ati mai revenit cu somnul. Ma rog, intrebarile standard. Mama e interesata de impozitul forfetar (deh, e contabila), tata ma descoase cum a fost in Empire State Building. Si cum de am reusit sa ma intalnesc, in imensitatea de New York, cu prietenul Padureanu.

Mancam ca in gara, in picioare. Motivul e simplu: Vlad, innebunit de cocos, catel si, desigur, Anca (vezi mai sus), nu vrea sa doarma. Il gadilam o ora, dupa care decidem ca noi gresim. Asa ca revenim la ceea ce facuseram mai devreme: "Cucaaa!" si lins pe mana. Micile bucurii ale vietii.

Trag o vizita prin curte, vad solarul in care rosiile stau sa se coaca. Sola de cartofi e impecabila. Castravetii rad la soare. E minunat. In spatele curtii vad un munte de lemne. Lemne de spart. N-am mai spart lemne de vreo 10 de ani. Asa ca imi suflec manecile de la tricou, scuip sanatos in palme, iau toporul si ma apuc de treaba. La 20 de metri, Vlad continua concursul cu cocosul. Diana, sotia mea, isi incarca bateriile la soare. Ai mei se bucura sa ne vada acasa.

Tai lemne cam o ora. Inconstient. Ma opresc la insistentele Dianei si-l intreb pe tata: "cat primesc pentru munca mea?". Raspunsul e simplu, de Baragan (sau de politician): "Nimic. N-am discutat conditiile la inceput."

Vizita s-a incheiat. Ne urcam in masina si o luam spre Bucuresti. Vlad doarme, zambind. Probabil ca in visele lui, Anca alearga dupa cocosul de la bunici. Pun pe pilot automat si merg cu 100 km/h, sa doarma copilul in cele mai bune conditii. Observ totusi o chestie bizara. Masina parca joaca putin pe autostrada... Incep sa ma gandesc daca nu cumva e de la caseta de directie. Iau mainile de pe volan. Tremurul inceteaza. Pun mainile la loc. Revine. Hait! E de la mine! Imi tremura mainile de la spart lemne...

Ajungem acasa, in castelul de beton. De la linistea de inceput de veac, trecem la zgomotul de sfarsit de veac. Chestie de pozitionare temporala. Sau temporara...

Ma culc. Cand ma trezesc, realizez ca nu ma pot da jos din pat. Ma dedublez si ma uit la mine, intins in pat. Am nevoie de o macara. Pana la urma, rezolv situatia si ajung la bucatarie. Incepe o noua zi.

Si acum, cand scriu, ma dor metatarsienele. Si metacarpienele. Niciodata n-am stiut care sunt mainile si care picioarele... Stiu doar ca scriu cu unele.

Viata e frumoasa!

Florin Campeanu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
florin campeanu


Data aparitiei: 30 Octombrie 2009

Votati articolul "Editorialul de weekend: Frumusetea unei vieti obisnuite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X