email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul minim a trimis 56.000 de oameni in somaj

somajimpozitul minim

Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de someri, in urma inchiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Potrivit unei evaluari a Comisiei Nationale de Prognoza pe care ne-a prezentat-o ministerul Finantelor acum cateva zile, din cele 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea pana in luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active. Din cele 26.000 de firme, 56.000 de salariati si-au pierdul locul de munca", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Florea Parvu, vicepresedinte al CNIPMMR.

Potrivit calculelor realizate de acesta, s-a inregistrat o pierdere de 300 de milioane de lei in urma inchiderii acestor firme din neincasarea impozitelor la bugetul de stat.

Efectul real: invers fata de cel estimat

"Ministerul Finantelor ne-a anuntat ca impozitul minim a adus la buget  venituri de 200 de milioane de lei. Deci statul a pierdut de fapt 100 de milioane de lei prin introducerea acestui impozit. Impozitul este nefast pentru mediul economic si credem ca trebuie eliminat, si, chiar daca va fi inlocuit cu impozitul forfetar, nu se va indrepta situatia. Impozitul forfetar va crea si mai mare evaziune fiscala", a precizat Parvu.

In acest context, reprezentantii CNIPMMR, considera inoportuna desfiintarea ministerului pentru intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul cabinetului propus de premierul desemnat Lucian Croitoru. Potrivit propunerii lui Croitoru, ministerul IMM-urilor a fost inclus in cadrul ministerului Economiei.

"Domeniul IMM-urilor are o importanta foarte mare si este cel mai afectat de efectele crizei financiare si economice. Prin desfiintarea ministerului nu se va rezolva problema miilor de firme care s-au inchis in primele noua luni ale anului, ci printr-un minister puternic, cu resurse mai multe. Este o greseala strategica si am trimis scrisoare domnului Croitoru si partidelor politice pentru rezolvarea acestei situatii", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Intalnire FMI - patronate - sindicate

Pe de alta parte, el a aratat ca reprezentantii patronatelor se vor intalni marti cu delegatia Fondului Monetar International, care se afla in Romania pentru a doua evaluare a acordului stand-by, careia ii va cere, printre altele, eliminarea impozitului minim, mentinerea actualului nivel al fiscalitatii si directionarea banilor din imprumut spre investitii si nu spre salariile bugetarilor.
Sursa: Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somajimpozitul minim


Data aparitiei: 02 Noiembrie 2009

Votati articolul "Impozitul minim a trimis 56.000 de oameni in somaj":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X