email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la bancnotele de 50 si de 100 de lei, avertizeaza angajatii bancilor comerciale

leibnrisarescu

Angajatii bancilor comerciale din Capitala atrag atentia cetatenilor care ajung la ghiseu sa aiba grija atunci cand primesc bancnote de 50 si 100 de lei, intrucat exista riscul ca acestea sa fie false.

Contactati de “Gardianul”, reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) recunosc ca s-ar putea sa existe falsuri pe piata, insa spun ca acestea sunt grosolane, fiind usor de recunoscut. Totodata, oficialii bancii centrale dau asigurari ca bancnotele noi sunt greu de falsificat, avand mai multe elemente de siguranta decat cele vechi.

Cetatenii sunt informati la ghiseele anumitor banci comerciale ca pe piata circula bancnote false de 50 si 100 de lei si sa fie atenti mai ales atunci cand primesc restul.

Operatorii ii sfatuiesc pe clienti sa se uite bine la bancnotele pe care le primesc. “Le transmitem clientilor sa verifice in special daca in interiorul ferestrei transparente aflate pe fiecare bancnota de 50 de lei sub capul de vultur, respectiv in fereastra transparenta aflata pe bancnota de 100 de lei sub masca de teatru, este trecuta suma corespunzatoare fiecarei bancnote in parte. In cazul in care aceasta nu este vizibila, cetatenii trebuie sa refuze bancnota si sa alerteze imediat politia”, ne-a explicat angajata unei banci comerciale din Capitala.

Intrebati de “Gardianul” in legatura cu acest incident, reprezentantii BNR afirma ca nu sunt motive de ingrijorare, intrucat falsurile care au aparut pe piata de cand s-au introdus noile bancnote nu au fost realizate in mod performant, fiind usor de identificat.

“Angajatii din banci sunt obligati sa atraga atentia clientilor in legatura cu aparitia de falsuri pe piata. Noi am vazut falsuri, avem o colaborare foarte buna cu politia. Vreau sa subliniez ca pana acum falsurile care au aparut pe piata au fost grosolane, nu au fost realizate in maniera performanta. De altfel, bancnotele noi sunt foarte greu de falsificat.

Banca Nationala ia masuri in cazul in care apar falsuri bine facute, care nu pot fi depistate cu ochiul liber, ci doar cu aparatura speciala”, ne-a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Potrivit oficialului bancii centrale, odata cu introducerea bancnotelor pe suport de polimer si retragerea celor pe suport de hartie, numarul contrafacerilor de moneda nationala s-a redus substantial.

In urma cu aproape o saptamana au fost descoperite cateva bancnote de 100 de lei false, la Iasi. Prima bancnota a fost gasita la casieria Universitatii de Medicina si Farmacie din capitala Moldovei.

Pe de alta parte, conform Bancii Nationale a Romaniei, cea mai falsificata bancnota  a fost cea de 50 lei, urmata fiind de cea de 100 de lei.


Sursa: Gardianul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
leibnrisarescu


Data aparitiei: 20 Noiembrie 2009

Votati articolul "Atentie la bancnotele de 50 si de 100 de lei, avertizeaza angajatii bancilor comerciale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X