email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul da primarilor venituri din amenzile aplicate firmelor

amenziguvern

 

Programul de guvernare prevede ca primariilor li se va da dreptul de a calcula valoarea impozabila a imobilelor din intravilan in raport cu valoarea lor de piata. Corelarea taxelor pe cladiri cu valoarea de piata  ar putea duce la o majorare si de sapte ori a taxelor locale.

Cresterea autonomiei financiare a unitatilor administrativ-teritoriale si a veniturilor bugetelor locale ale acestora reprezinta un capitol distinct in programul de guvernare al viitorului Cabinet.

Documentul stabileste ca acest principiu va fi realizat prin acordarea dreptului autoritatilor locale de a modifica nivelul impozitelor si taxelor locale in functie de necesitatile locale si gradul de suportabilitate al populatiei, calcularea valorii impozabile a cladirilor si terenurilor din intravilanul localitatilor prin raportarea la valoarea de piata a acestora, „acolo unde aceasta este vadit mai mare decat cea determinata prin formula actuala de calcul”, si revizuirea cotelor defalcate din impozitul pe venit  in functie de noile competente transferate autoritatilor locale in cursul procesului de descentralizare.

In prezent, impozitele locale se calculeaza in functie de valoarea impozabila, de 806 lei pe metru patrat, cota de impozitare  fiind de 0,1% din valoarea totala. Exista de asemena coeficienti - rangul localitatii, amplasare - care pot modifica valoarea impozitelor.

Daca autoritatile locale vor avea mana libera la stabilirea bazei de impozitare pentru cladiri si terenuri, am putea asista la majorari ale impozitelor si cu 600%, in cazul in care Parlamentul nu va reduce cota de impozitare prevazuta in Codul Fiscal.

Valoarea de referinta este in prezent sub 200 de euro pe metru patrat in cazul unui apartament bransat la utilitati. Iar expertizele pe care le folosesc notarii pentru a calcula impozitul minim pe tranzactiile imobiliare indica o valoare de 1.377 de euro pentru un metru patrat in cazul unui apartament de doua camere din Drumul Taberei, deci de circa sapte ori mai mare. In plus, lipsa unor statistici oficiale cu preturile reale de tranzactionare a imobilelor va permite autoritatilor locale sa impuna folosirea unor valori discretionare la calculul taxelor locale.

Programul de guvernare mai prevede alocarea integrala la bugetele locale a sumelor provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice, intocmai ca in cazul celor provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice.

SURSA: Mediafax

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenziguvern


Data aparitiei: 22 Decembrie 2009

Votati articolul "Guvernul da primarilor venituri din amenzile aplicate firmelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X