email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Socant: 17.000 de firme blocate la Registrul Comertului

firmaregistrul comertului

 

La sfarsitul anului trecut, o companie din Capitala si-a inlocuit din functie administratorul. Potrivit legii, pentru ca schimbarea sa aiba cu adevarat efect trebuie sa fie anuntata la Registrul Comertului. „Am aici tot ce trebuie: cererea, hotararea AGA, declaratia pe proprie raspundere, copia dupa cartea de identitate, cazierul fiscal, dovada platii taxelor“, ii explica juristul firmei functionarei de la ghiseu. „Da, totul este in regula“, raspunde aceasta dupa ce verifica, timp de cateva minute, dosarul.

Totul pare prea frumos ca sa fie adevarat: nu a stat la coada, nu mai trebuie sa umble dupa cine stie ce aviz sau stampila, in cateva zile noul administrator va avea drept de semnatura si societatea isi va putea vedea linistita de treaba... Cand, deodata, vine vestea socanta: „Termenul este 23 februarie 2011“. Cu alte cuvinte, schimbarea va deveni operationala de-abia peste un an si aproape doua luni, timp in care, teoretic, firma nu poate lua nicio decizie care necesita aprobarea administratorului si nu poate emite niciun act pe care acesta trebuie sa-si puna semnatura (de exemplu, bilantul contabil).
 
Actele a aproximativ 17.000 de firme sunt blocate la Registrul Comertului, din cauza magistratilor care au limitat numarul de cereri de infiintare de companii sau de efectuare de mentiuni (inlocuirea unui asociat sau administrator, modificarea obiectului de activitate, infiintarea sau desfiintarea unui punct de lucru etc.) pe care le solutioneaza intr-o sedinta.

Aceasta situatie a inceput odata cu greva judecatorilor din toamna trecuta. Daca in tara lucrurile au intrat imediat in normal, in Bucuresti, magistratii delegati la Registru au continuat protestul mascat pana in luna decembrie.

Blocajul de la Registrul Comertului Bucuresti urmeaza insa sa se rezolve in urmatoarele 60 de zile, dupa ce atributiile judecatorilor vor fi preluate de viitorii registratori comerciali, conform Capital.

Conform datelor Departamentului Comunicare al Ministerului Justitiei, in prezent sunt inregistrate si nesolutionate la Registrul Comertului Bucuresti 16.946 de cereri, termenele de solutionare ajungand pana la 9 martie 2011, pentru modificari in cazul unor companii deja existente.

Solutia ar putea veni in urma ordonantei de urgenta aprobata in ultimele zile ale lui 2009, care urmeaza sa intre in vigoare in 14 ianuarie. Ea consta in eliminarea judecatorilor din intregul proces (cu exceptia unor operatiuni mai delicate: verificarea indeplinirii conditiilor fuziunii, numirea unui lichidator, constatarea dizolvarii de drept a societatii comerciale).

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firmaregistrul comertului


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2010

Votati articolul "Socant: 17.000 de firme blocate la Registrul Comertului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X