email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF - profit de 5 miliarde in 2009

anafamenzicomunicat

 

COMUNICAT DE PRESA

In anul 2009, organele de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, au efectuat 112.160 verificari la contribuabilii persoane fizice (29.150 actiuni) si juridice (83.010 actiuni), din care:

- 40.908 inspectii fiscale generale;
- 32.571 inspectii fiscale partiale;
- 22.471 controale inopinate;
- 8.285 controale incrucisate;
- 7.925 cercetari la fata locului.

In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare in valoare de 5.848.162.217 lei (din care: diferente de impozite, taxe si contributii – in valoare de 4.277.828.749 lei si accesorii aferente acestora – in valoare de 1.570.333.468 lei) si diminuata pierderea fiscala cu suma de 1.525.011.669 lei.
Pentru deficientele constatate au fost aplicate amenzi contraventionale, in suma de 43.206.431 lei.

In anul 2009 au fost inaintate organelor abilitate 2.414 sesizari penale in vederea continuarii cercetarilor pentru un prejudiciu total de circa 2,819 miliarde lei (0,6% din PIB).


Actiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat cu precadere contribuabilii care isi desfasoara activitatea in domenii precum: comertul cu ridicata al fructelor si legumelor; intermedieri in comertul cu produse diverse; intermedieri in comertul cu material lemnos si de constructii; comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat; comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun; transporturi rutiere de marfuri; distributie de energie electrica; constructii si lucrari de geniu; comert cu amanuntul al imbracamintei.

Mentionam ca o atentie deosebita a fost acordata contribuabililor care au inregistrat pierderi in perioada 2005 – 2008, precum si persoanelor fizice care au realizat tranzactii imobiliare in perioada 2006 - 2008.

Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

DIRECTIA DE COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafamenzicomunicat


Data aparitiei: 19 Ianuarie 2010

Votati articolul "ANAF - profit de 5 miliarde in 2009":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X