email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua lege a pensiilor intra in vigoare la 1 ianuarie 2011

legea pensiilorcontract drepturi autor

 

Proiectul de lege a pensiilor si plata CAS pe contractele de drept de autor au fost principalele subiecte dezbatute la intalnirea de marti, dintre ministrul muncii, Mihai Seitan si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor din mass-media.

Noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare, cel mai devreme, la1 ianuarie 2011, a precizat Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale(MMFPS), intr-un comunicat.

"Astazi, 19 ianuarie 2010, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut loc o intalnire intre Ministrul Muncii, dl. Mihai Seitan si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor din mass-media. Tema zilei a fost proiectul de lege a pensiilor, mai precis plata CAS pe contractele de drept de autor de catre acele persoane care au venituri profesionale EXCLUSIV din drepturi de autor si / sau conventii civile.

Premisa de la care s-a pornit si cu care toti participantii la intalnire au fost de acord este aceea ca, conform Constitutiei, orice persoana are dreptul la pensie. De aceea, la sistemul public de pensii trebuie sa contribuie toate persoanele care fac venituri de natura profesionala.

Nuanta pe care participantii din partea patronatelor si a sindicatelor au adus-o in discutie a fost legata de oportunitatea introducerii acestei masuri anul acesta, dat fiind ca piata  mass-media este una dintre cele mai grav afectate de criza economica. In acest sens s-a discutat despre momentul la care aceasta masura s-ar putea implementa, Dl. Ministru Seitan precizand ca noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 1 ianuarie 2011. Ca urmare, persoanele care realizeaza venituri EXCLUSIV din drepturi de autor si / sau conventii civile nu vor fi afectate de aceasta in acest an.

In conformitate cu programul asumat de Romania in negocierile cu partenerii externi, noua lege a pensiilor ar trebui inaintata in Guvern in cel mult doua saptamani, a.i. aceasta sa intre cat mai repede in dezbaterile comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei.

In concluzie, dl. Ministru Mihai Seitan s-a aratat deschis sa sustina si alte discutii cu partenerii sociali, in vederea unei corecte implementari a noii legi a pensiilor, la momentul la care aceasta ar fi aprobata de Parlamentul Romaniei", se arata in comunicatul de presa.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea pensiilorcontract drepturi autor


Data aparitiei: 20 Ianuarie 2010

Votati articolul "Noua lege a pensiilor intra in vigoare la 1 ianuarie 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X