Atentie, Contabili!
Cititi si descoperiti toate noutatile fiscale care va afecteaza activitatea!
Descarcati gratuit Raportul Special -
"Codul Fiscal: noile Proceduri Contabile modificate in 2014"

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu informatii si oferte contabile

Stiri si analize economice
Arhiva
Aplicarea Ordonantei 30 din 2011 pentru impozite si taxe locale

detalii aici

Cauti un loc de munca?

Calculeaza salarizare
Salariul Dvs.
Persoane in intretinere
Pentru calculul detaliat apasati aici
Firme de contabilitate
Servconsult
Piatra Neamt
Servicii de contabilitate in orașul Piatra Ne...
ANGEL ACCOUNTING SERVICES SRL
Satu Mare
Societate membra CECCAR, oferim servicii complete ...
Vezi firme de contabilitate Firme audit
2 SFERO SRL
Cluj Napoca
SFERO SRL este o societate de contabilitate,audit ...
ANDERSSEN CONSULTING GROUP
Bucuresti
Anderssen Consulting este o firma de consultanta c...
Vezi firme de audit Contabili particulari
3 SFERO SRL
Cluj Napoca
SFERO SRL este o societate de contabilitate,audit ...
ANDREEA SUCIU
Cluj Napoca
Expert contabil, PFA, ofer seriozitate si profesio...
Vezi contabili particulari

Contabilul.ro arrow Contabilitate COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Cuvinte cheie: ANAF, TVA, UE, declaratia 318, declaratia 319

Va informam ca incepand cu data de 22.01.2010 se pot depune declaratiile 318 si 319 pentru rambursare de TVA din UE

COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Contribuabilii platitori de TVA, stabiliti in Romania, care efectueaza importuri si achizitii de bunuri/ servicii in alt stat membru al Uniunii Europene au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata achitata in acel stat, printr-o cerere depusa electronic la organul fiscal competent din Romania.

Pentru a fi eligibila pentru rambursare, o persoana impozabila stabilita in Romania trebuie sa efectueze operatiuni care dau dreptul de deducere a TVA-ului in Romania. In cazul in care o persoana impozabila efectueaza in Romania atat operatiuni care dau drept de deducere, cat si operatiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabila care corespunde operatiunilor cu drept de deducere.

Prin Ordinul nr.3/2010 emis de presedintele ANAF s-a aprobat Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/ servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, ordin publicat in Monitorul Oficial nr. 32 in data de 15 ianuarie 2010 si afisat pe portalul ANAF la sectiunea “Noutati legislative” .

Procedura se aplica cererilor de rambursare depuse de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitata de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Cererea se depune electronic pana cel tarziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmeaza perioadei de rambursare, prin intermediul portalului ANAF.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot insa viza o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.

Pentru depunerea cererii este necesara semnatura electronica obtinuta in baza unui Cerificat digital calificat, potrivit procedurii afisate pe portalul ANAF.

Conform listei de preferinte a statelor membre, se vor atasa copii de pe facturi/documente de import in cazul in care:

- baza de impozitare de pe o factura/un document de import este de cel putin 1.000 euro sau echivalentul in moneda nationala;

- baza de impozitare de pe o factura/un document de import este de cel putin 250 euro sau echivalentul in moneda nationala, daca factura/documentul de import se refera la combustibil.

Formatul electronic al formularului “318 Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de ANAF de pe pagina de Internet a MFP-ANAF, la adresa www.anaf.ro - “Declaratii electronice”.

Informatii suplimentare se pot obtine vizitand site-ul ANAF www.anaf.ro si telefonic de la Centrul de asistenta a contribuabililor la numarul de telefon: 0314.039.160 retea RDS.
DIRECTIA DE COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

Click Aici pentru a vedea formularele necesare depunerii acestor declaratii

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Data aparitiei: 26 Ianuarie 2010

Votati articolul "COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Inregistrari contabile pentru I.I.

Intrebare: Am infiintat o intreprindere individuala. Sunt neplatitor de tva. Daca se poate ajutati-ma sa incep inregistrarile contabile in urmatoarele registre: - registru jurnal de incasari si plati - nnota de receptie fara tva - raport de gestiune zilnic - registru inventar - bon de consum (colectiv) Acum, am inchiriat spatiul de la o persoana fizica, si ii platesc chiria cu dispozitie de plata, e bine? Totodata trebuie sa o inregistrez si in reg jurnal de incasari si plati - curentul si gazele vin tot pe numele acelei persoane fizice, sa ma inregistrez tot cu dispozitie de plata, sau introduc facturile? - am cumparat un elevator( domeniu de activitate service auto), ma inregistrez cu el in nota de receptie, sau in registru inventar? - Mai achizitionez din cand in cand piese pentru reparatiile vehiculelor. Le trec in registru de incasari si plati cu total suma factura, si registru inventar? - pentru clenti am achizitionat: apa, suc; iar pentru service diverse (lavete, hartie igienica, matura, mop...), le trec in bon de consum si registru jurnal de incasari si plati? Eu asa am dedus ca ar trebui, dar v-as multumi daca ma puteti ajuta si pe mine cu cateva sfaturi pentru inceput. Va multumesc din suflet.

Raspuns: Orice plata care are la baza activitatea economica a I.I. o treceti in registrul de incasari si plat... citeste tot raspunsul aici

Alte articole referitoare la ANAF

» Cum se declara retinerile salariale pentru nerezidenti in Declaratia 112 daca nu obtin NIF in Romania?

» Noul Cod Fiscal: modificari anuntate la impozitul pe profit si impozitul pe venit

» Inactivitatea fiscala. Ce modificari a adus OANAF 1847 din 2014?

Contabilitate 45000 de contabili citesc zilnic stirile si modificarile legislative din domeniul CONTABILITATII. Aboneaza-te GRATUIT si vei primi CADOU raportul special "Codul Fiscal: noile Proceduri Contabile modificate in 2014" .

Noi apreciem opinia ta. Adauga comentariul tau acum

Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Comentarii articol
Postat de: user
  vroiam doar sa va zic pentru cine nu stie, ca nu se poate trimite declaratia daca ai adobe reader 10 x, adica ultima varianta, eu am tot incercat si nu am reusit, pe urma m-am gandit sa sterg adobe reader 10 si sa instalez un adoba mai vechi, 820 de pe siteul de anaf http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!ut/p/c1/lY7LCoJAGIWfKOY4Y7_NUsfLjEKJNGVuxEWEkNoiev5GWkTQhc5ZfpwLa5jz2N36U3ftp7E7s5o11BaBjq3xOVa7kGBslChVVhwZHD9Qm4ul3CqKScP3wKuEUgMPKMRfaVnmKbhIpDUiFkDwI72f335ff-Fv-meODwrx4M8HsvRgso2yIiI3ALbW03Bkl8HW6M3iDmXGsJw!/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfSjM1OVRDNkQ2SDA0MTAyUkU2RkkwMTAwUzI!/ am instalat si am descarcat din nou declaratia de pe mail, ca acolo o aveam, am deschis-o si am notat ce trebuia, am semnat si cand mi-a aparut butonul trimite, am reusit!! instalati adobe reader 820 de pe siteul de anaf!! o sa mearga
Data adaugarii: 27-Sep-2012

Adauga acest articol in site-ul tau

Alte articole referitoare la TVA, UE, declaratia 318, declaratia 319,

» Anulare drept de deducere. Cum procedam cand sunt informatii incomplete pe factura?

» Consiliul Fiscal anunta ca rectificarea veniturilor este negativa. Vor aparea probleme

Vezi toate articolele referitoare la TVA (2697)

Vezi toate articolele referitoare la UE (3109)

» COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Vezi toate articolele referitoare la declaratia 318 (1)

» E disponibila ultima versiune pentru DECLARATIA 319

» COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Vezi toate articolele referitoare la declaratia 319 (2)

Alte articole publicate in data de 26 Ianuarie 2010

Top cautari

© 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Harta site  |   Contact  |   Termeni si conditii  |   Privacy policy RO  |   Privacy policy EN  |   RSS

SATI