Stiri si analize economice

Calculeaza salarizare
Salariul Dvs.
Persoane in intretinere
Pentru calculul detaliat apasati aici
Firme de contabilitate
Munteanu Ionela Birou Expert Contabil
IQCONTABILITATE
Bucuresti
Servicii financiar contabile - inregistrari , evid...
Vezi firme de contabilitate Firme audit
Munteanu Ionela - Birou Expert Contabil
2 SFERO SRL
Cluj Napoca
SFERO SRL este o societate de contabilitate,audit ...
Vezi firme de audit Contabili particulari
IONELA MESESAN PFA
Timisoara
Sunt expert contabil, cu o experienta de peste 20 ...
Munteanu Ionela-Birou Expert Contabil
Vezi contabili particulari

Contabilul.ro arrow Contabilitate COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Cuvinte cheie: ANAF, TVA, UE, declaratia 318, declaratia 319

Va informam ca incepand cu data de 22.01.2010 se pot depune declaratiile 318 si 319 pentru rambursare de TVA din UE

COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Contribuabilii platitori de TVA, stabiliti in Romania, care efectueaza importuri si achizitii de bunuri/ servicii in alt stat membru al Uniunii Europene au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata achitata in acel stat, printr-o cerere depusa electronic la organul fiscal competent din Romania.

Pentru a fi eligibila pentru rambursare, o persoana impozabila stabilita in Romania trebuie sa efectueze operatiuni care dau dreptul de deducere a TVA-ului in Romania. In cazul in care o persoana impozabila efectueaza in Romania atat operatiuni care dau drept de deducere, cat si operatiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabila care corespunde operatiunilor cu drept de deducere.

Prin Ordinul nr.3/2010 emis de presedintele ANAF s-a aprobat Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/ servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, ordin publicat in Monitorul Oficial nr. 32 in data de 15 ianuarie 2010 si afisat pe portalul ANAF la sectiunea “Noutati legislative” .

Procedura se aplica cererilor de rambursare depuse de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitata de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Cererea se depune electronic pana cel tarziu la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmeaza perioadei de rambursare, prin intermediul portalului ANAF.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot insa viza o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.

Pentru depunerea cererii este necesara semnatura electronica obtinuta in baza unui Cerificat digital calificat, potrivit procedurii afisate pe portalul ANAF.

Conform listei de preferinte a statelor membre, se vor atasa copii de pe facturi/documente de import in cazul in care:

- baza de impozitare de pe o factura/un document de import este de cel putin 1.000 euro sau echivalentul in moneda nationala;

- baza de impozitare de pe o factura/un document de import este de cel putin 250 euro sau echivalentul in moneda nationala, daca factura/documentul de import se refera la combustibil.

Formatul electronic al formularului “318 Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de ANAF de pe pagina de Internet a MFP-ANAF, la adresa www.anaf.ro - “Declaratii electronice”.

Informatii suplimentare se pot obtine vizitand site-ul ANAF www.anaf.ro si telefonic de la Centrul de asistenta a contribuabililor la numarul de telefon: 0314.039.160 retea RDS.
DIRECTIA DE COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

Click Aici pentru a vedea formularele necesare depunerii acestor declaratii

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Data aparitiei: 26 Ianuarie 2010

Votati articolul "COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

intocmirea si semnarea bilantului contabil pentru anul 2013

Intrebare: Buna seara. As dori sa va pun urmatoarea intrebare: din martie 1994 sunt angajata ca si contabil.Eu nu am studii superioare economice ci doar tehnice. Intotdeauna cind am avut de predat bilant, cu toate ca il intocmesc singura,am chemat pentru verificarea si semnarea lui o prietena care este economista. Anul acesta am citeva firme pentru depus bilant,o parte dintre ele nu au avut activitate in anul 2013,iar pe altele sunt angajata cu timp partial. Inrebarea este daca as putea semna eu bilantul anul acesta. Va multumesc.

Raspuns: Buna ziua! <br /> In legea contabilitatii se precizeaza ca situatiile financiare pot fi semna... citeste tot raspunsul aici

Alte articole referitoare la ANAF

» Vanzare catre o societate declarata inactiva. Cum procedam?

» MFP taxeaza meseriile liberale ca sa compense reducerea CAS?

» Comunicat MFP privind un nou acord semnat pentru schimbul de informatii

Contabilitate 45000 de contabili citesc zilnic stirile si modificarile legislative din domeniul CONTABILITATII. Aboneaza-te GRATUIT si vei primi CADOU raportul special "Codul Fiscal: Noile Proceduri contabile modificate in 2014" .
Eroare extragere nr_comentarii:

Noi apreciem opinia ta. Adauga comentariul tau acum

Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Adauga acest articol in site-ul tau

Alte articole referitoare la TVA, UE, declaratia 318, declaratia 319,

» Vanzare catre o societate declarata inactiva. Cum procedam?

» Monografie contabila vanzare imobil. Cum procedam la reevaluare?

» Import cu livrare intracomunitara de bunuri. Cum se plateste TVA-ul?

Vezi toate articolele referitoare la TVA (2810)

» Monografie contabila vanzare imobil. Cum procedam la reevaluare?

» Cum se aplica deducerea personala pentru venitul din salarii?

» Import cu livrare intracomunitara de bunuri. Cum se plateste TVA-ul?

Vezi toate articolele referitoare la UE (3248)

» COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Vezi toate articolele referitoare la declaratia 318 (1)

» Descarcati ultima versiune pentru DECLARATIA 319

» E disponibila ultima versiune pentru DECLARATIA 319

» COMUNICAT DE PRESA ANAF: depunerea declaratiile 318 si 319

Vezi toate articolele referitoare la declaratia 319 (3)

Alte articole publicate in data de 26 Ianuarie 2010

Top cautari

© 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Harta site  |   Contact  |   Termeni si conditii  |   Privacy policy RO  |   Privacy policy EN  |   RSS

SATI