email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a schimbat proiectul legii pensiilor: PFA-urile sunt pasuite, patronii nu

pfaministerul muncii

 

Ministerul muncii a modificat proiectul de lege care prevedea, dupa cum a relatat capital.ro, in cazul PFA si a profesiilor independente, obligatia de a plati contributiile sociale la pensii la intreg venitul care aparea in statisticile Fiscului si nu la suma pentru care a optat contribuabilul.

Daca pana acum se datorau contributii pe dividende, venituri din cesiunea actiunilor, din lichidare  sau din profesii liberale, doar daca beneficiarul nu avea si salariu, in noul proiect de lege (ambele variante)aplicarea contributiilor la veniturile nesalariale se va face in toate cazurile.  Cititi aici exact despre cum s-au modificat articolele de lege.

Exista si o veste buna, dupa cum semnaleaza avocatul Gabriel Biris: au fost introdus un plafon pentru nivelul maxim al contributiilor datorate. Ce este peste cinci salarii medii, nu se impoziteaza.

Critici la adresa guvernului

“Ca urmare a aparitiei in mass-media a unor comentarii cu privire la continutul articolului 11 din proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, act normativ postat pe site-ul ministerului in data de 26 ianuarie 2010, va informam ca in cuprinsul articolului mentionat s-a strecurat o eroare de redactare”, se arata intr-un anunt al ministerului Muncii.

Articolul in care am semnalat initiativa legislativa a atras un numar record, de peste 160 de comentarii din partea cititorilor capital.ro, care critica aprins masurile la care s-a gandit guvernul, care ar fi creat presiuni suplimentare, sau chiar ar fi pus lacatul pe sute de mii de initiative priviate.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, nu a putut fi contactat pentru explicatii, consilierii sai afirmand ca se afla intr-o intalnire cu premierul Boc.

Varianta din 26 ianuarie

„Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaratia individuala de asigurare  si care, anual, se regularizeaza pe baza declaratiei privind veniturile realizate, depusa la organele fiscale, daca diferenta dintre veniturile realizate si cele declarate este mai mare de 10%”. (articolul 11, aliniatul (2) ).

Varianta din 27 ianuarie

„Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaratia individuala de asigurare si nu poate fi mai mic decat valoarea coeficientului de ierarhizare 1, utilizat in Legea salarizarii unice (n.r. salariul minim din sectorul bugetar de 705 lei/luna) si mai mare decat valoarea corespunzatoare a cinci salarii medii brute.”

O veste buna: plafon maxim pentru taxe

Avocatul Gabriel Biris, specializat pe probleme fiscale, spune ca totusi, proiectul de lege contine si un element pozitiv: plafonarea contributiilor datorate lunar, care nu le pot depasi pe cele datorate pentru cinci salarii medii brute.

 "Venitul lunar asigurat (...) nu poate fi mai mare decat valoarea corespunzatoare a cinci salarii medii brute", se arata in cea mai recenta varianta a proiectului.

Biris sustine ca prin impunerea unei limite maxime, decente, pentru nivelul contributiei, va scadea "motivatia" celor care au venituri foarte mari de a nu le declara.

Sursa: capital.ro

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pfaministerul muncii


Data aparitiei: 28 Ianuarie 2010

Votati articolul "S-a schimbat proiectul legii pensiilor: PFA-urile sunt pasuite, patronii nu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X