email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat ANAF: Exceptii de la taxa pe poluare, Formularul 309 VIES si Formularele 300 si 301

anafformularul 309Formularul 300Formularul 301

 

INFORMATII DE PRESA

In conformitate cu dispozitiile O.U.G nr. 117/2009, autovehiculele M1 cu norma de poluare Euro 4, a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cmc, precum si autovehiculele N1 cu norma de poluare Euro 4, inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al Uniunii Europene in perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009 inclusiv, beneficiaza de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule, in conditiile in care acestea se inmatriculeaza pentru prima data in Romania in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei mentionate anterior (data intrarii in vigoare - 30 decembrie 2009).

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - formularul 309 VIES

Orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA trebuie sa intocmeasca si sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice, “Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare” - formularul 390 VIES, in conformitate cu dispozitiile OPANAF nr. 76/2010.

Acest formular se completeaza incepand cu operatiunile desfasurate in luna ianuarie 2010.
Declaratiile recapitulative se depun numai pentru luna de raportare in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, in format electronic, insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), semnat si stampilat, conform legii.

Programul de asistenta este pus la dispozitia persoanelor impozabile, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe serverul de web al ANAF, la adresa www.anaf.ro.
Contribuabilii care detin certificat digital pot depune formularul prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Formularele 300 si 301

Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila informeaza contribuabilii ca, pentru declararea obligatiilor fiscale incepand cu luna ianuarie 2010, vor utiliza noi modele de formulare privind taxa pe valoarea adaugata, astfel:


- “Decont de taxa pe valoarea adaugata“, formular 300, aprobat prin OPANAF nr. 77/2010;
- “Decont special de taxa pe valoarea adaugata“, formular 301, aprobat prin OPANAF nr. 75/2010.
Formularul 300 se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA si se depune la urmatoarele termene:
- lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este luna calendaristica;
- trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic;
- semestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din semestrul urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care organul fiscal competent a aprobat ca perioada fiscala semestrul calendaristic;
- anual, pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se depune decontul, de persoanele impozabile pentru care organul fiscal competent a aprobat ca perioada fiscala anul calendaristic;
- pana la data de 25 a celei de-a treia luni a trimestrului calendaristic, pentru primele doua luni ale aceluiasi trimestru, de persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a respectivului trimestru.

Decontul se va depune pentru luna a doua a trimestrului, dar va cuprinde si operatiunile realizate in prima luna a acestuia.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA au obligatia prezentarii formularului 300 cu codificarea informatiei prin cod de bare. Sunt exceptati de la acesta prevedere contribuabilii mari si cei care depun declaratiile fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

ATENTIE! NU SE INSCRIU IN DECONT:

• TVA din facturile de executare silita, de catre persoanele abilitate prin lege sa efectuaze vanzarea bunurilor supuse executarii silite;

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafformularul 309Formularul 300Formularul 301


Data aparitiei: 04 Februarie 2010

Votati articolul "Comunicat ANAF: Exceptii de la taxa pe poluare, Formularul 309 VIES si Formularele 300 si 301":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X