email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inregistrarea in scopuri de TVA

tvainregistrare

 

1. La infiintare, la momentul inregistrarii fiscale, nu este inregistrata in evidenta platitorilor de TVA persoana impozabila care declara ca ur mea za sa realizeze o cifra estimata de afaceri egala sau mai mare cu echivalentul in lei a 35.000 euro la cursul valutar din data aderarii formata exclusiv din operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA, de natura celor pentru care nu exista posibi litatea formularii optiunii pentru aplicarea regimului normal de taxare.

Natura unor astfel de ope ratiuni care urmeaza a fi realizate se bifeaza de catre persoana impozabila in formularul cod 010 „De cla ratie de inregistrare fiscala/Declaratie de men tiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte en ti tati fara personalitate juridica“ la sectiunea „E“, de nu mita „Date privind vectorul fiscal“, punctul 1.3 „Realizare in exclusivitate de operatiuni care nu dau drept de deducere a TVA“.

Este inregistrata in evidenta platitorilor de TVA doar persoana impozabila care formuleaza optiunea de taxare a operatiunilor scutite fara drept de deducere a TVA pentru care este permisa formularea acestei optiuni de taxare prin bifarea in formularul cod 010 a casetei de la punctul 1.5 „Inregistrare prin optiune pentru taxarea operatiunilor scutite, conform art. 141 alin. (3) din Codul fiscal“ din cadrul sectiunii „E“, denumita „Date privind vectorul fiscal“.

2. Ulterior inregistrarii fiscale, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA are obligatia sa se retraga din evidenta platitorilor de TVA in situatia in care realizeaza exclusiv operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA. Retragerea trebuie solicitata in termen de 10 zile de la incheierea lunii in care se desfasoara exclusiv ope -ra tiuni fara drept de deducere prin depunerea unui nou formular cod 010. Solicitarea consta in bifarea casetei 1.13 „Ca urmare a desfasurarii in exclusivitate de operatiuni care nu dau drept de deducere a TVA“ de la sectiunea „E“, denumita „Date privind vectorul fiscal“.

Formularea optiunii de taxare a operatiunilor scutite fara drept de deducere a TVA ulterior inregistrarii fiscale se poate exprima prin bifarea casetei 1.9 „Inregistrare prin optiune pentru taxarea operatiunilor scutite, conform art. 141 alin. (3) din Codul fiscal“.

Articol preluat din Consilier T V A, DETALII AICI 

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvainregistrare


Data aparitiei: 08 Februarie 2010

Votati articolul "Inregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X