email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutie pentru autoritati: Contracte pe PFA ca sa ocoleasca angajarile la stat

PFAcontract

 

Autoritatile publice locale pot angaja cu contracte de prestari servicii pe persoane fizice autorizate (PFA) experti specializati in implementarea proiectelor finantate din fonduri UE pentru a putea ocoli prevederile ordonatei ce interzice ocuparea posturilor vacante la stat, sustin specialistii.

 "Institutiile publice pot apela la angajarea expertilor pentru implementarea fondurilor europene ca persoana fizica autorizata si sa isi justifice cheltuielile prin plata unui contract de prestari servicii. Din pacate, aceasta este singura varianta pentru autoritatile locale de a-si asigura personal specializat in implementarea fondurilor europene, in conditiile in care nu se mai pot face angajari la stat",a declarat Cosmin Meleca, director in cadrul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltatarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, directorul interimar al AMPOSDRU, Cristina Zevedei, a afirmat ca Agentia face mari eforturi pentru "a rambursa, in timp scurt, toate cererile depuse de beneficiari in 2009, urmand ca in paralel sa fie solutionate si cererile venite recent, in termen de maxim 45 de zile".

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara pe 26 martie ca a cerut ca in agentiile care gestioneaza fonduri europene sa se poata face angajari, in limita a 100 de posturi, intrucat exista foarte multe proiecte blocate, din cauza numarului insuficient de evaluatori.

Seitan spunea ca la AMPOSDRU ar putea fi angajate intre 5 si 10 persoane, "in conditiile in care, din totalul de 88 de posturi din organigrama institutiei, sunt ocupate doar 55".

Ministrul preciza la inceputul lunii ianuarie ca "masurile care se refera la inghetarea numarului de salariati si posibilitatea de angajare a unei singure persoane la plecarea a sapte angajati, vor fi mentinute in 2010, dar nu se vor mai aplica si pentru anul viitor".

Numarul inmatricularilor sub forma de PFA a crescut anul trecut cu 56% fata de 2008, pana la 344.543, potrivit datelor inregistrate la Registrul Cometului.

Sursa: wall-street.ro

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
PFAcontract


Data aparitiei: 31 Martie 2010

Votati articolul "Solutie pentru autoritati: Contracte pe PFA ca sa ocoleasca angajarile la stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X