email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF anunta: in Formularul 100 se vor declara toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat, cu exceptia TVA

anafformularul 100103

ANAF a propus spre aprobare un Proiect de Ordin pentru modificarea si completarea modelului si continutului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Iata cum explica ANAF modificarile propuse.

"Avand in vedere actualul sistem de declaratii utilizat pentru impozitele si taxele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, se propune renuntarea la
gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii si declararea acestora in cadrul aceluiasi formular.

Astfel, prin formularul 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, se vor declara toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat, pentru care
exista obligatie declarativa, potrivit legii, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata.

Totodata, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.22/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost amanata, pana in anul 2012, aplicarea sistemului de plati anticipate in contul impozitului pe profit prevazut pentru platitorii de impozit pe profit. Astfel, contribuabilii, cu exceptia
contribuabililor societati comerciale bancare pentru care sistemul platilor anticipate este aplicabil in continuare, au obligatia de a declara si plati trimestrial impozit pe profit, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata, cu aplicarea dispoziitiilor referitoare la impozitul minim din Codul fiscal.

In sensul celor de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propun urmatoarele:

1. Modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, prin:

a) renuntarea la formularul 103 „Declaratie privind accizele”;

b) modificarea si completarea formularului 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, dupa cum urmeaza:

- crearea unui tabel distinct, care sa cuprinda indicatorii necesari administrarii accizelor si taxei de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari, avand in vedere reglementarile specifice din domeniu, impuse, fie de armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara, fie datorita unui mecanism de plata specific prevazut pentru aceste obligatii care nu se platesc in contul unic;
- reintroducerea indicatorului „Impozit minim” in continutul formularului, ca urmare a amanarii sistemului de plata anticipata a impozitului pe profit pentru contribuabilii
prevazuti la art.34 alin.(1) lit.b) din Codul fiscal si mentinerea sistemului de declarare trimestriala a impozitului pe profit;

c) modificarea si completarea instructiunilor de completare a formularului 100;
d) modificarea si completarea Nomenclatorului obligatiilor de plata la bugetul de stat, prin introducerea obligatiilor reprezentand accize, preluarea taxelor de jocuri de
noroc pentru care, potrivit legii, exista obligatie declarativa si eliminarea obligatiilor pentru care nu exista obligatii declarative, in conformitate cu prevederile art.81 alin.(1) din Codul de procedura fiscala.

2. Abrogarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1451/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 105 "Declaratie privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc".

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA

O R D I N NR.

pentru modificarea si completarea modelului si continutului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa in temeiul prevederilor art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

avand in vedere prevederile art.81 si ale art.228 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevederile referitoare la obligatiile declarative prevazute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul

O R D I N

Art.I – Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr.70 din 30 ianuarie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:

1. La art.1, lit.d) se abroga.
2. Anexa nr.1 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", cod 14.13.01.99/bs se modifica si se inlocuieste cu Anexa nr.1 la prezentul ordin.
3. Anexa nr.8 „Instructiuni de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", cod 14.13.01.99/bs” se modifica si se inlocuieste cu Anexa nr.2 la prezentul ordin.
4. Anexa nr.15 "Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat” se modifica si se inlocuieste cu Anexa nr.3 la prezentul ordin.
5. Anexa nr.11 „Instructiuni de completare a formularului 103 "Declaratie privind accizele", cod 14.13.01.03/a” si Anexa nr. 17 "Nomenclatorul privind accizele” se elimina.

Art.II – Anexele nr.1 – 3 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art.III – Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1451/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 105 "Declaratie privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc", cod 14.13.03.14/j, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr.98 din 12 februarie 2010, se abroga.

Art.IV – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si, dupa caz, directiile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art.V – Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Emis la Bucuresti, la ..................................

PRESEDINTELE AGENTIEI NATIONALE DE ADMINISTRARE FISCALA,
SORIN BLEJNAR

ANEXA 1 - PROIECT DECLARATIE PRIVIND OBLIGATIILE DE PLATA LA BUGETUL DE STAT

ANEXA 2 - Instructiuni de completare a Formularului 100

ANEXA 3 - Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat

REFERAT DE APROBARE

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafformularul 100103


Data aparitiei: 01 Aprilie 2010

Votati articolul "ANAF anunta: in Formularul 100 se vor declara toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat, cu exceptia TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X