email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boc: Guvernul sustine eliminarea comisionului de rambursare anticipata la toate creditele bancare

crediteCEGuvern

Guvernul va adopta proiectul de act normativ propus de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) privind eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare, inclusiv pentru imprumuturile cu garantie imobiliara, a anuntat, joi, premierul Emil Boc.

"Un proiect la care in calitate de prim-ministru tin foarte mult, datorita faptului ca va avea un efect ce va fi resimtit de sute de mii de romani si este in fundamentul lui corect, il constittuie propunerea legislativa elaborata de ANPC, cu sprijinul Consiliului Concurentei, propunere care vizeaza eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare. Ne propunem sa adoptam aceasta propunere care prevede eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare, extinzand eliminarea comisionului de rambursare anticipata atat asupra creditelor cu garantie imobiliara, cat si asupra acelora fara acest tip de garantie", a spus Boc, la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Concurentei.

El a apreciat ca acest proiect de eliminare a comisionului de rambursare anticipata, avand ca fundament o initiativa europeana care este adaptata specificului economiei nationale, va stimula cresterea concurentei in sistemul bancar si va avea efecte pozitive asupra tuturor romanilor care au contractat credite bancare si care astfel vor ajunge sa beneficieze de dobanzi mai reduse si nu vor mai fi "captivi" unui credit nefavorabil timp de 20 ani.

Consiliul Concurentei a anuntat, la inceputul anului, ca va discuta cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului despre largirea ariei de aplicare a directivei Comisiei Europene privind rambursarea anticipata a creditelor la banci, cu eliminarea sau limitarea comisoanelor pentru toate tipurile de imprumuturi cu dobanda variabila.

"Vrem sa limitam aplicarea acestui comision de rambursare la toate creditele cu dobanda variabila cu sau fara garantie imobiliara. Directiva europeana se refera la creditele de consum fara garantie imobiliara de pana la 75.000 euro", a declarat atunci presedintele Consilului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, aprecia insa atunci ca nu este momentul pentru eliminarea sau reducerea comisioanelor de rambursare anticipata pentru toate tipurile de credit si ca prioritatea trebuie sa fie implementarea Directivei CE, care prevede pentru banci obligatia limitarii comisionului de rambursare anticipata pentru creditele de consum negarantate, cu valori intre 200 si 75.000 de euro.


In prezent, fiecare banca din Romania fixeaza nivelul comisionului de aplicare pentru diversele categorii de credite.

Incepand cu luna iunie 2010, comunitatea bancara va limita la 1% comisionul de rambursare anticipata pentru creditele de consum negarantate, cu valori cuprinse intre 200 si 75.000 de euro, potrivit unei directive a Comisiei Europene.

Directiva 2008/48/CE prevede ca obligatia bancii de limitare a comisionului de rambursare anticipata nu este aplicabila in privinta contractelor de credit garantate cu ipoteca asupra unui bun imobil sau garantii similare, a contractelor de credit pentru dobandirea/pastrarea proprietatii unui imobil sau a celor a caror valoare este mai mica de 200 de euro si, respectiv, mai mare de 75.000 de euro.

Sursa: MEDIAFAX.RO

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
crediteCEGuvern


Data aparitiei: 22 Aprilie 2010

Votati articolul "Boc: Guvernul sustine eliminarea comisionului de rambursare anticipata la toate creditele bancare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X