email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizare ANAF: penalitatile de intarziere si contestatiile impotriva deciziilor de impunere

contestatiedobanzi de intarziereOUG nr. 39/2010penalitati de intarziere

 

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila informeaza agentii economici asupra modificarilor si completarilor aduse Codului de procedura fiscala, prin OUG nr. 39/2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 278/28.04.2010.

Actul normativ prevede ca, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata, se datoreaza dupa acest termen dobanzi si penalitati de intarziere. Incepand cu 01 iulie 2010 se reduce nivelul dobanzilor de intarziere pentru creante fiscale (obligatii de plata) de la 0,1% la 0,05%,
pentru fiecare zi de intarziere.

Nivelul penalitatilor de intarziere este stabilit astfel:

- daca stingerea se realizeaza in primele 30 de zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale principale stinse;
- daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile, nivelul penalitatilor de intarziere este de 5% din obligatiile fiscale principale stinse;
- dupa implinirea termenului de 60 de zile, penalitatea va ajunge la 15 % din obligatiile fiscale principale ramase nestinse.

Penalitatea de intarziere nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor.

Nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel, obligatii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, cheltuieli de executare silita, cheltuieli judiciare, sumele confiscate, precum si sumele reprezentand echivalentul in lei al bunurilor si sumelor confiscate care nu sunt gasite la locul faptei.

Din 28 aprilie 2010, data publicarii in M.Of. al Romaniei, Partea I a actului normativ mentionat anterior, contestatiile formulate impotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, deciziilor pentru regularizarea situatiei emise in conformitate cu legislatia in materie vamala, a masurii de diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispozitie de masuri, care au ca obiect impozite, taxe, contributii, datorie vamala, accesorii ale acestora, precum si masura de diminuare a pierderii fiscale, in cuantum de pana la 3 milioane lei, se solutioneaza de structura specializata de solutionare a contestatiilor din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene.



Contestatiile in cuantum de 3 milioane lei si peste aceasta suma vor fi solutionate de catre Directia generala de solutionare a contestatiilor din cadrul ANAF.

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contestatiedobanzi de intarziereOUG nr. 39/2010penalitati de intarziere


Data aparitiei: 04 Mai 2010

Votati articolul "Precizare ANAF: penalitatile de intarziere si contestatiile impotriva deciziilor de impunere":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X