email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul de Finante: Tot ce depaseste 9.500 RON la salariile angajatilor companiilor de stat va fi impozitat cu 90%

impozit 9o la suta; taxa de solidaritatescutire impozit programator

 

Ministerul Finantelor Publice lucreaza la un proiect de act normativ care prevede impozitarea cu 90% a tot ceea ce depaseste 9.500 de RON la salariile angajatilor la companiile de stat, vizandu-se crearea unui asa-numit "fond de solidaritate", au confirmat pentru HotNews.ro surse din minister. Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.

Practic, in cazul unui salariu de 10.000 de lei, suma ce depaseste 9.500 de lei (500 de lei) va fi impozitata cu 90%, potrivit proiectului in lucru.

Sebastian Vladescu a declarat tot luni, 10 mai ca Guvernul intentioneaza sa impuna o "taxa de solidaritate" pe salariile mari din companiile de stat.

Acesta a declarat, citat de Mediafax: "S-a discutat despre entitatile care sunt platite din buget.

In cazul acestor entitati economice, eventual poate fi vorba despre o taxa de solidaritate, care oricum se va aplica tuturor celor cu venituri peste un anumit nivel", a spus Vladescu, intrebat fiind daca reducerile de salarii se vor aplica si celor din companiile de stat.

In plus,  Guvernul va extinde baza de impunere pentru impozitul pe venit incluzand si tichetele de masa, veniturile din castigurile de capital, inclusiv dobanzile la depozitele bancare, si platile compensatorii, si va elimina scutirile de la impozitul pe venit acordate programatorilor din domeniul IT.

Documentul mai prevede reducerea cu 25% a salariilor, dar si a sporurilor si altor plati de natura salariala pentru toti salariatii din sectorul public, incepand cu 1 iunie 2010, precum si "rationalizarea" in continuare a numarului de salariati din sectorul public, in lunile urmatoare.

Se elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajatii din sectorul public, masura ce va fi prevazuta în bugetul pentru 2011 si va conta pentru virarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana.

Astfel, pentru acordarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana, care este programata pentru ultimul trimestru al acestui an, Guvernul trebuie sa faca progrese si în implementarea bugetului 2010, ce vizeaza o tinta de deficit guvernamental de 7% din PIB în termeni ESA95, si sa respecte tinta din bugetul pentru cheltuielile cu bunuri si servicii, excluzând rambursarea arieratelor acumulate, se arata în Memoramdum.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit 9o la suta; taxa de solidaritatescutire impozit programator


Data aparitiei: 11 Mai 2010

Votati articolul "Ministerul de Finante: Tot ce depaseste 9.500 RON la salariile angajatilor companiilor de stat va fi impozitat cu 90%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X