email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG al MF: Se infiinteaza "Registrul operatorilor intracomunitari", pentru reducerea evaziunii

ougRegistrul operatorilor intracomunitari

 

Guvernul va infiinta, la 1 iulie, "Registrul operatorilor intracomunitari", care va include toate persoanele impozabile si companiile care efectueaza operatiuni intracomunitare, masura avand ca scop o mai buna monitorizare a acestora, cresterea veniturilor la buget si diminuarea evaziunii fiscale.

"Incepand cu data de 1 iulie 2010, se infiinteaza «Registrul operatorilor intracomunitari», care cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza operatiuni intracomunitare", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, obtinut de MEDIAFAX.

Initiativa a fost anuntata anterior de presedintele ANAF, Sorin Blejnar, care a afirmat ca va fi creat un registru operativ intracomunitar, in care va exista o evidenta institutionalizata a tuturor persoanelor care fac achizitii din produse fiscale cu risc mare, scopul acestei masuri fiind combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit proiectului, la data solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA, persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent si inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari daca intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare.

Solicitarile de inscriere in Registrul operatorilor intracomunitari se vor depune la organele fiscale competente incepand cu data de 1 iunie.

Nu pot fi inscrise in registrul respectiv persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, si nici persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care au solicitat anularea inregistrarii in scopuri de TVA sau aceasta le-a fost anulata din oficiu, de catre organul fiscal.

In ceea ce priveste evaziunea fiscala, Blejnar a anuntat saptamana trecuta ca in perioada urmatoare ANAF va declansa actiuni de verificare "mult mai drastice" in vederea combaterii acestui fenomen prin masurile organizatorice si legislative, dar nu a stabilit in cadrul negocierilor cu FMI un procent de reducere a acesteia.

Intrebat care este nivelul evaziunii fiscale in Romania, Blejnar nu a dorit sa faca o cuantificare, dar a recunoscut ca nivelul este "destul de mare".

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ougRegistrul operatorilor intracomunitari


Data aparitiei: 17 Mai 2010

Votati articolul "OUG al MF: Se infiinteaza "Registrul operatorilor intracomunitari", pentru reducerea evaziunii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X