email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularele 200 si 230: "Un abuz din partea ANAF"

formular 200formular 230

 

ONG-urile critica ordinul ANAF care spune ca ele trebuie completate exclusiv de mana.
 
Organizatiile non-guvernamentale din Romania au luat act cu ingrijorare de Ordinul intern transmis de catre ANAF Administratiilor Financiare, in data de 14 mai 2010, in care se stipuleaza ca formularele pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit care sunt precompletate la punctul 2  nu sunt considerate valide.

Prezentam un comunicat de presa comun al organizatiilor Salvati Copiii Romania, Fundatia pentru SMURD, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), World Vision Romania si Motivation Romania:

"In Ordinul transmis Directiilor generale a finantelor publice, se arata ca “/…/ veti analiza cu atentie respectarea instructiunilor de completare a formularelor, in special cele privind rubricile referitoare la DENUMIRE ENTITATE, CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA si CONT BANCAR, verificand daca sunt completate prin dactilografiere, sau PRETIPARITE desi DATELE DE IDENTIFICARE ALE CONTRIBUABILULUI sunt completate de mana, caz in care se constata ca nu au fost respectate instructiunile de completare”.

Potrivit aceluiasi document, in cazul in care contribuabilul nu a completat formularul respectand conditiile de mai sus, se va proceda la aplicarea art. 9 din Codul de
procedura fiscala, prin notificarea contribuabilului in vederea remedierii deficientelor de completare a formularelor, iar “in cazul in care nu vor da curs solicitarii acestea vor fi returnate/respinse, dupa caz”.

Organizatiile non-guvernamentale isi exprima ingrijorarea asupra deciziei luate de ANAF, in conditiile in care prevederea redirectionarii unui procent de 2% din impozitul pe venit a fost introdusa in scopul clar al sprijinirii sectorului non-guvernamental. Mai mult, modificarea regulilor in timpul jocului este o practica lipsita de transparenta si onestitate, in conditiile in care precompletarea formularelor de catre ONG-uri este o modalitate de a veni in ajutorul contribuabilului, astfel incat acesta sa se poata implica in problemele societatii.

In ultimii cinci ani de aplicare, prevederea 2% a generat aproape 52 de milioane de euro, dintre care 50% numai in 2009, numarul contribuabililor care si-au exercitat dreptul de a directiona 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit crescand de la an la an.

Cu banii atrasi prin campania 2% de anul trecut, Salvati Copiii Romania a oferit unui numar de 520 de copii saraci sansa de a merge la gradinita sau la scoala. Astfel,  220 de copii din zone rurale au mers la gradinita iar 180 de copii din Valea Jiului au avut asigurate masa, rechizitele, hainele si educatorii pentru a participa la cursurile after school. In plus, Salvati Copiii a asigurat suport nutritional si vitamine pentru 60 de copii bolnavi, infectati cu HIV, si alti 60 de copii refugiati au beneficiat de cursuri


educationale de integrare in comunitate.

Fundatia pentru SMURD a achizitionat din fondurile campaniei 2% pentru SMURD, derulate in anul 2009, un numar de 100 de ore de zbor, ce vor fi efectuate cu o aeronava dotata, din punct de vedere medical, cu echipamente si aparatura medicala pentru a efectua zboruri interne de salvare, pe timp de zi si de noapte, in conditii meteorologice nefavorabile, cu scopul de a veni, atunci cand este cazul, in sprijinul misiunilor aeromedicale SMURD, efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie.

Totodata, Fundatia pentru SMURD a asigurat dotarea bazelor aeromedicale SMURD din Bucuresti, Targu-Mures si Iasi, cu rezervoare metalice supraterane pentru alimentarea cu carburanti de aviatie a elicopterelor ce executa misiuni SMURD, construirea bazei aero-medicale de salvare SMURD Bucuresti, constructia unui centru dotat cu sisteme educationale moderne si alte proiecte menite sa sprijine activitatea sistemului integrat de medicina de urgenta din Romania".

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formular 200formular 230


Data aparitiei: 19 Mai 2010

Votati articolul "Formularele 200 si 230: "Un abuz din partea ANAF"":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X