email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce taxe noi apar de la 1 iulie

taxeevaziune

 

Blanurile, iahturile si bijuteriile vor fi din nou suprataxate, iar carnea, pestele, zaharul sau legumele si fructele achizitionate intracomunitar vor avea TVA. Ele sunt cuprinse in proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale care prevede masuri drastice de taxare care contravin regulamentelor Comisiei Europene.

Acest proiect a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finante si va intra in vigoare de la 1 iulie.

Principalele modificari constau in reintroducerea accizelor la produsele de lux (iahturi, parfumuri, blanuri, arme de vanatoare, bijuterii) si aplicarea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) pentru achizitiile intracomunitare de cereale, legume, fructe, carne, peste, flori, zahar si materiale de constructii. Pentru tranzactiile in interiorul tarii cu aceleasi produse, la care se adauga si painea, va fi aplicata taxarea inversa, respectiv la beneficiar.

Taxarea inversa este aplicabila numai intre persoane inregistrate in scopuri de TVA, prin care persoana obligata la plata taxei este beneficiarul si nu furnizorul. Practic, colectarea se face la finalul circuitului si sunt mult diminuate pierderile din diferite tranzactii intre interpusi. In acest fel, se urmareste simplificarea metodei de taxare.

“In scopul diminuarii evaziunii fiscale in domeniul comertului cu bunuri din categoriile: cereale si plante tehnice, legume si fructe, flori, carne si preparate din carne, peste, preparate din peste si fructe de mare, zahar, faina, paine, o masura eficienta o constituie aplicarea taxarii inverse pentru livrarile de astfel de bunuri in interiorul tarii intre persoane impozabile inregistrate normal in scopuri de TVA”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta.

Accizele vor fi percepute firmelor, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate care produc sau achizitioneaza din teritoriul comunitar ori din afara teritoriului comunitar astfel de produse.


CITESTE AICI OUG PENTRU COMBATAREA EVAZIUNII FISCALE

NOTA DE FUNDAMENTARE

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxeevaziune


Data aparitiei: 20 Mai 2010

Votati articolul "Ce taxe noi apar de la 1 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X