email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se poate acoperi soldul de casa daca nu am acoperire cu bani?

acoperire sold casa

Intrebare: Cum as putea acoperi soldul de casa care este mare si nu am acoperire cu banii, ce as putea sa fac in cazul acesta? Sunt doar sef de depozit si contabilitatea se face la sediul firmei de catre contabile care ma intreaba mereu ce sa intamplat.

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI


Raspuns: Conform art. 6 din Legea contabilitatii 82/1991, republicata orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ, angajand astfel raspunderea persoanelor care l-a intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care l-a inregistrat in contabilitate, dupa caz.

Documentele din contabilitate trebuie sa reflecte realitatea, iar daca sunt diferente (in minus, dupa cum se intelege din intrebare) dintre numerarul existent faptic si soldul casei rezultat din contabilitate nu pot exista decat doua explicatii: fie este folosit numerarul din casierie pentru diverse cheltuieli fara sa aiba la baza documente justificative, inclusiv prin operatiuni frauduloase, fie in contabilitate s-au inregistrat operatiuni de incasari, fara ca ele sa fie evidentiate in prealabil si in registrul de casa.

Oricum, situatia descrisa nu este normala, intrucat numerarul faptic trebuie sa coincida cu soldul scriptic din registrul de casa si cu soldul contului 5311 „Casa in lei” din contabilitate. Daca „lipsesc” bani din casierie, persoana responsabila – in principiu, casierul – trebuie sa acopere aceasta lipsa si „sa aduca bani de-acasa” pentru ca este persoana care in gestiune mijloacele banesti in numerar de la respectivul punct de lucru.

In plus, mijloacele banesti ale unui agent economic (elemente de natura activelor) sunt date in raspundere gestionara unui/unor salariat/salariati, care indeplinesc functia de casier, potrivit art. 2 alin. 4 din Normele privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, aprobate prin OMFP 2.861/2009 si care poarta raspunderea integrala pentru modul de gestionare a numerarului si in conformitate cu prevederile Codului muncii si ale Legii 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, astfel cum a fost modificata prin Legea 54/1994.

Daca nu exista casier, care sa poarte raspunderea gestionara pentru numerarul rulat la punctul de lucru (depozit), atunci raspunderea revine persoanei care indeplineste suplimentar aceste atributii, conform contractului de munca si/sau fisei postului (inclusiv sefului de depozit, daca are astfel de atributii).

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
acoperire sold casa


Data aparitiei: 09 Iunie 2010

Votati articolul "Cum se poate acoperi soldul de casa daca nu am acoperire cu bani?":
Rating:

Nota: 3.91 din 5 din 22 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X