email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitele pentru proprietatile imobiliare cu suprafata mare vor creste in 2011

impozitCodul fiscalcladire

Persoanele care detin proprietati cu suprafete mari sau posesorii care obtin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat in 2011, insa proprietarii care detin apartamente pentru locuit vot plati sume apropiate de cele din acest an.

"Este normal, nimeni nu doreste sa plateasca taxe si impozite. Evitam sa marim niste taxe care afecteaza toti cetatenii Romaniei. Incercam sa ducem in zona de normalitate diverse zone in care taxarea in Romania nu este normala, ca sa spun asa. O sa venim, incepand cu anul viitor, cu un nou sistem de taxare a proprietatilor pentru ca in Romania proprietatea nu este taxata", a spus Vladescu, la Antena 3.

El a aratat ca, probabil, impozitul pentru un apartament cu doua camere va ramane la acelasi nivel , de circa 100 de lei, intrucat acestea apartin unor persoane care nu pot plati mai mult decat aceasta suma.

"Dar, cineva care are 20 de apartamente cu doua camere si le foloseste pentru a realiza venituri nu este normal sa plateasca tot acelasi nivel de impozit (precum cel care are o singura locuinta - n.r.)", a continuat Vladescu.

El a explicat ca nu este normal ca persoanele care au locuinte mari, de exemplu de 200 sau 400 de metri patrati sa plateasca un impozit de aproximativ 300 de lei.

"Imi dau o veste proasta si mie, daca o luati asa de personal. Cred ca, din punctul asta de vedere, o parte din cetatenii Romaniei, care au avut sansa, priceperea sau smecheria, cum se spune de multe ori, sa fie mai bogati astazi decat alti cetateni romani vor trebui sa plateasca mai mult", a afirmat ministrul Finantelor, raspunzand la o intrebare privind impozitul pe care il va plati ministrul Economiei, Adriean Videanu, care are o proprietate imobiliara de peste 1.000 de metri patrati.

Totodata, Vladescu a aratat ca, in prezent, o companie care detine un bloc de birouri plateste un impozit pe proprietate diferit de o persoana fizica care obtine venituri dintr-o proprietate similara.

"In lumea asta, in ghilimele spun, formula de penalizare a bogatiei este plata de impozite si taxe mai mari de catre cei care sunt mai bogati si, deci, mai mici de catre cei care au venituri mai reduse", a mai spus Vladescu.

Persoanele care detin mai multe locuinte neinchiriate vor fi obligate sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, suplimentar impozitului pe proprietate, in cuantum cuprins intre 50% si 200% din impozit, taxare prin care statul vrea sa obtina 31 milioane lei in 2010.

Taxa de solidaritate va fi impusa proprietarilor de mai multe locuinte printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal.

Documentul prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, datoreaza in acest an o taxa de solidaritate reprezentand 50% din impozitul datorat pe acest an pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si 200% din impozit pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Sursa

Mediafax 20/06/2010

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozitCodul fiscalcladire


Data aparitiei: 20 Iunie 2010

Votati articolul "Impozitele pentru proprietatile imobiliare cu suprafata mare vor creste in 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X