email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Cresterea TVA este neconstitutionala"

TVAtva 24. Curtea Constitutionala

 

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, inaintea BPN, ca formatiunea sa va face un demers de a ataca OUG de crestere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la randul sau, sa sesizeze Curtea Constitutionala.

"Oricum vom face un demers, singurul pe care il putem adresa pentru a ataca aceasta Ordonanta de Urgenta, la Avocatul Poporului, care poate la randul lui sa sesizeze Curtea Constitutionala", a spus Nastase.

El a mai spus ca Parlamentul trebuie sa puna de acord legile austeritatii, declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala, fara a interveni altcumva asupra acestora, fiind legi asupra carora Guvernul si-a angajat raspunderea.

"Eu cred ca aici nu avem decat sa luam la cunostinta faptul ca textele respective sunt neconstitutionale si sa modificam in sensul respectiv textul legii. Guvernul si-a asumat raspunderea pe aceste texte, sunt textele Guvernului, nu cred ca noi putem sa intervenim dincolo de ceea ce este corectia aceasta necesara fata de elementele de neconstitutionalitate stabilite de Curtea Constitutionala", a opinat Nastase.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, la Botosani, ca decizia Guvernului de a majora TVA la 24% contravine legii, ca masura era pregatita de mult de PDL si s-a intrebat daca majorarea TVA va fi valabila doar pana la 31 decembrie, cat era prevazuta masura de diminuare a pensiilor.

Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca modificarea Codului Fiscal se face prin lege si se aplica dupa sase luni de la adoptare.

Si purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat ca liberalii nu vor vota favorabil masura privind majorarea TVA, precizand ca juristii din partid vor sesiza, eventual prin Avocatul Poporului, problemele de constitutionalitate pe care le ridica OUG emisa de Guvern in acest sens.

De asemenea, presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca OUG prin care s-a decis majorarea TVA la 24% este neconstitutionala, el anuntand ca PC va sustine o eventuala atacare a acesteia la Curtea Constitutionala, cat si o viitoare motiune de cenzura.

Premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti, duminica, inaintea sedintei BPN al PDL, ce le transmite celor care sustin ca nu pot fi promovate modificari ale Codului Fiscal prin OUG, el raspunzand: "Sa mai studieze cu atentie legea".

Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, urmand totodata sa ceara Parlamentului sa urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor speciale. Deciziile au fost luate dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale unele masuri de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea.

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAtva 24. Curtea Constitutionala


Data aparitiei: 28 Iunie 2010

Votati articolul ""Cresterea TVA este neconstitutionala"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X