email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revolta Contabilului - Un fleac...

contabil

Contabilul Un fleac...

Am 39 de ani, un copil si sunt dezamagita
Am ales sa raman in tra pentru ca am considerat ca trebuie sa raman in tara si ca aici pot face ceva de calitate, prin munca mea, prin faptul ca tara are nevoie de oameni de valoare (asa cum am vazut ca si altii pe care-i consideram oameni adevarati au ramas).
Acum vad ca suntem intr-un carusel in care ne invart altii si noi stam si nu luam atitudine

Primele "impresii" de dupa majorarea taxelor si a bazei de impozitare au fost: o sa lucram la negru.

Nu e corect, nu trebuie sa lucram la negru
Trebuie sa ne castigam demnitatea de a avea venituri la vedere, de a arata ce suntem in stare si cat suntem in stare sa producem, sa ne putem arata productivitatea, nu sa stam sa calculam... (daca atat trec pe acte cat platesc, si din ce ramane cum lungesc platile catre furnizori, cum ii spun copilului: anul asta nu mergem in concediu, ca nu raman bani, cum reusesc sa retehnologizez firma daca statul considera ca veniturile din cedarea activelor care se inlocuiesc este cifra de afaceri si creste treapta de aplicare a impozitului fortefar, si de unde mai scot niste banuti sa inlocuiesc suma de bani pe care mama n-o mai primeste la pensie.

Si asta se poate face prin greva fiscala, si prin punerea pe tapet a solutiilor viabile de relansare economica.
Orice om de afaceri stie ca daca nu lucrezi pe o piata de lux sa poti aplica adaosuri exorbitante (taxe in cazul guvernului) trebuie sa lucrezi pe rulaj.

Daca ar scadea fiscalitatea la salarii de la 50% (aproximativ) la 25% ar creste baza impozabila pentru ca... salariatul este constient ce inseamna sa-si ia banii la negru.

Apoi un impozit pe profit, nu impozit minim (care este o aberatie - ce genereaza uneori si in special la firmele cu activitate sezoniera impozite de 20 - 22%) ar lasa afacerile sa-si urmeze cursul normal, sa-si accepte pierderile pe perioade de investitii.

Renuntarea la impozitul microintreprinderilor a fost din nou subminare a veniturilor la buget. Microintreprinderile s-au orientat spre PFA - in cateva luni se vor inchide si acestea.

Asadar ce am putea face?
Guvernul da legi (in care nici macar nu sunt atenti sa respecte constitutia) iar avocatii isteti gasesc solutii de recuperare a sumelor platite incorect. Dar acesta e un proces costisitor si de durata. Cred ca sunt solutii simple de majorare a veniturilor dar am impresia ca nu se doreste acest lucru

Daca sistemul asigurarilor sociale, cel de somaj, cel de asigurari de sanatate, bugetul de stat si ITM ar fi comasate, s-ar obtine pe langa reducerea cheltuielilor cu aparatul bugetar si o urmarire mai atenta a bazei impozabile. Reducandu-se cheltuielile se poate reduce fiscalitatea la salarii si concomitent cu obligativitatea virarii salariilor pe card s-ar obtine o crestere a bazei impozabile (in mod sigur)

Apoi introducerea platii cu cardul (obligatorie) la comercianti si impozitarea cu un impozit unic a incasarilor pe card ar fi din nou o solutie. Aici se poate discuta si de sume deductibile afarente cosului zilnic. (am fost surprinsa in Anglia sa mi se spuna ca daca platesc cash... platesc aproape dublu decat daca platesc cu cardul)

Eliminarea creditului comercial acordat de comercianti si transferarea acestuia catre banci ar mari din nou baza impozabila, prin scoaterea din economia subterana a achizitiilor si livrarilor fara documente.

Toate aceste masuri insa necesita stabilitate economica si masuri de relansare a economiei, nu de blocare a acesteia. Cu un guvern politic si cu politica partidelor de la guvernare nu se va obtine acest lucru. Guvernul trebuie sa fie format din tehnocrati, nu din oameni politici (pentru Vladescu nu inseamna nimic cresterea impozitelor pentru programatori, atata timp cat pentru el IT-ul este o "chestie" care nu e relevanta).

Un organism independent si profesionist la nivel national, sustinut CATEGORIC de o mare parte a cetatenilor cred ca poate sa faca ceva in sensul impuneri unui sistem economic viabil. Nu se rezolva nimci cu ingineriile financiare. E ok, se salveaza de la innec o firma daca are un contabil-economist bun. E foarte important, dar se actioneaza asupra efectului. Eu am obosit sa jonglez intre modificarile legislative care devin mai presante decat capacitatea de a le urmari.


Trebuie actionat asupra efectului si asta se poate numai printr-un nu hotarat incompetentei si coruptiei la toate nivelele.

O zi buna si zile si mai bune prin decizii corecte si legi "profitabile"

Eu cred ca intr-o zi le vom avea si pe acestea. Daca nu o sa le caut la alte state care au inteles importanta lor si care au un guvern bazat pe performanta nu pe cotizatie in interiorul partidului.
Cornelia Moldovean
*****************************************************************************


Buna ziua,

Foarte interesanta si la obiect intrebarea adresata....
Parerea mea este ca cei care s-au descurcat pana acum se vor descurca si pe viitor (cei cu relatii, pile, mari companii datoare la stat, etc). Problema este la cei mici si corecti. Datorita faptului ca nu au invatat sau nu au vrut sa faca "mismasuri" vor avea mult de suferit.

Din punctul de vedere al persoanelor fizice...cred ca vom asista la o mare avalansa de sinucideri, crime si mai ales hotii (zilele trecute aratau ceva la TV de o postarita careia i s-a furat geanta cu 4500 lei, bani cu care trebuia sa plateasca in acea zi pensiile oamenilor). Cei de varsta a 3-a vor fi cei mai afectati...mai ales cei care au nevoie de medicamente.

Mai sunt multe de spus, dar limbajul in care se pot exprima este unul cenzurat...
Sper sa gasim solutii impreuna.
O zi frumoasa!
Iuliana Chiributa

*****************************************************************************

Am lucrat ca si contabil 33 ani inca mai lucrez si acum de cind sunt pensionara,am vazut si am trait perioade in care s-a incalcat totul in aceasta tara de catre acele firme care aveau"spate" cu ,complicitatea organelor de control(fisc,garda fin, etc),de aceea am ajuns sa se taie din pensii,alocatii pt copi,fonduri pt sanatate,educatie si aparare,etc.

"Biciul"este pus pe micile afaceri,abuzurile functionarilor publici(aici ma refer la inspectori ai diferitelor institutii, politie si jandarmerie care isi arata doar uniforma pt a trece la represalii) sunt la tot pasul,asa ca parerea mea este ca actualii guvernanti nu fac alceva decit sa determine pe cei ce doresc sa mai munceasca sa-si inchida micile afaceri si sa plece in lume deoarece la momentul actual in Romania nu se mai poate trai din cauza abuzurilor savirsite de functionarii statului care s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie ,slabi pregatiti in marea lor majoritate ,incadrati pe baza de PCR(pile,cunostinte si relatii)

Pe noi ca natie cred ca ne caracterizeaza lipsa de organizare civilizata,lasitatea ,lipsa curajului de a spune celor ce ne decid soarta ca au gresit si ca au datoria sa ne asculte chiar si atunci cind nu sunt in preajma alegerilor.

Consider ca este gresit sa iesim in strada si sa strigam "jos guvernul " sau "Jos Basescu" mai curind cred ca ar trebui ca la nivel local sa iesim si sa-i obligam pe parlamentarii alesi indiferent din ce partid politic fac parte sa iasa si sa raspunda in fata alegatorilor de ce voteaza contra intereselor cetateanului si de ce nu-si dau demisia in bloc ,intreg parlamentul pt a se trece la alegeri anticipate?Nu este doar vina celor din guvern ,este vina intregii clase politice ,al intregului parlament,care dau legi interpretative greu de aplicat sau neaplicabile.

Lucia Mazilu,Bacau
*****************************************************************************

Bun aziua,
In 2004 Basescu a avu sintagma "Sa traiti bine"
Acum spune""Traiti? Bineeeee!" si ne mustra cu degetul , nu conteaza care , in sensul ca ne aranjeaza el !

Trecand la lucruri serioase , neluand apararea guvernului , cred ca este corecta impozitarea tichetelor de masa, iar impozitul va fi suportat de angajat deoarece firmele cu pierderi nu ar plati nimic.

Dumnezeu a creat lume in 6 zile din haos , da' haosul cine l-a creeat?
Avem mai mult de 7 zile la dispozitie pana la inchiderea lunii Iulie!
Asa cum hotii,contrabandistii,delapidatarii sunt mereu cu un pas inaintea legii trebuie sa ne mobilizam sa tinem pasul si noi!

Deocamdata nu stiu cum o sa ma descurc dpdv prof si pers dar sper s-o scot la capat.
Comunistii au luat pielea de pe noi acum astia ne pun sa le dam pielea inapoi , adica am ....!
Florin Barcaru

*****************************************************************************

Fugim, care unde poate. Si in Bulgaria e mai bine. Cine ramane in urma stinge lumina.
Iulia Banica

*****************************************************************************

Acum inghitim, fiindca nu avem nici o putere si ne gandim cum sa-i ciuruim/penalizam si noi pe ei.

Nu cred ca vom mai suporta mult reaua credinta, tupeismul si incompetenta.
Ne transmiteti si noua opiniile majoritare ??
O zi buna !

*****************************************************************************

ar trebui ca intreaba profesie contabila, sa protesteze, sa facem greva toti contabili din romania, sa blocam orice depunere de declaratii fiscale,
sa vedem ce vor face atunci .

*****************************************************************************

POATE NU VOM MAI AVEA NEVOIE DE MONOGRAFII. DE JOIA VIITOARE PLECAM TOTI ACASA
NIMENI NU VA AVEA NEVOIE DE NOI

*****************************************************************************

draga domnule,
daca esti contabil, banuiesc ca stii ce inseamna o criza financiara, si daca mai esti si inteligent ai stii ca dintr-o criza se iese facand economii.

dar noi, romanii nea-m invatat sa traim bine, vezi Basescu, si sa muncim putin, din ce in ce mai putin, pana la a nu munci de tot.

eu m-am saturat de oportunisti ca tine care in loc sa faca ceva instiga la ura.
nu mai ma intereseaza sa primesc nimic de la tine si colegii tai.

noi, oamenii care municim , nu avem nevoie sa veniti voi sa ne spuneti ce e bine ptr noi, eu una m-am saturat sa vad cum in tara asta toti dobitocii isi dau cu parerea.

pastrati-va gandurile negre ptr voi si lasati-ne pe noi sa traim.
ar trebui sa stii ca tara asta este in situatia asta disperata si din cauza voastra, a marilor contabili, care nu au avut niciodata curajul si puterea sa va luptati cu fiscul, ati lucrat ptr firme care nu-si platesc datoriile si nu am vazut un contabil sa faca scandal , in schimb am vazut contabili care merg cu spaga pe la fisc.

invatati sa fiti corecti sa respectati legea si sa nu va mai duceti umili in fata ghiseelor si apoi veniti cu comentarii de doi bani.
inca odata iti spun ca nu mai vreau sa primesc nimic de la voi.

*****************************************************************************

Indiferent ce v-a fi, viata merge inainte. Daca tot va intereseaza parerea mea, as incepe sa va spun ca sunt liberal. Cu toate acestea consider ca sunt necesare masuri drastice de restructurare in aceasta tara.

De ce? Pt ca in continuare nimeni nu are chef de munca, eu caut oameni de calitate pt ca sa-i angajez insa majoritatea prefera ajutorul social si sa mai "pescuiasaca" cate ceva la negru. Pur si simplu munca este refuzata.

Pe de alta parte cunosc cazuri concrete de medici care au 2,5 norme intregi in spitale din localitati diferite, la distante considerabile si mai au si garzi si activitati private.
Cum reusesc?..simplu, trec o data pe saptamana pe la locul de munca, sunt pontati in cardasie cu directorul spitalelor. Referitor la functionarii publici:

De ce eu, un contribuabil oarecare trebuie sa trimit lunar un salariat sa stea la sase ghisee ale statului sa depuna declaratii cu date care se regasesc si in cea depusa pt. bugetul consolidat? Nu ar putea fi o singura declaratie si aceea eventual depusa online? Intrati va rog in trezoreriile din provincie si o sa constatati cu surprindere ca 4-8 functionari stau si nu au treraba dar salarii primesc.

Solutia mea este impozitarea progresiva inclusiv a pensiilor de lux.
Le punem 80% impozit peste ce depaseste 2000 euro si rezolvam o problema generala si nici doctorii despre care va spuneam nu vor mai ocupa trei locuri si vor mai lasa o paine si pt. tineri.

De asemeni parlamentarii care sunt si guvernanti si profesori si avocati eventual si pensionari, etc vor plati, desigur un impozit mai mare. Daca doriti va pot oferi si exemple concrete.

O zi buna si o retructurare reusita..

*****************************************************************************

Cred ca ar fi bine sa ne mutam la vecinii nostri bulgai, sa-i ajutam pe ei sa iasa din criza, deoarece Guvernul nostru (prin "masurile" economice pe care le ia) vrea sa creasca PIB-ul prin omorarea populatiei cu venituri medii si mici (cum au facut cu IMM-urile).

*****************************************************************************

Buna ziua,
Eu nu am nici o solutie. Detin un SRL si voiam sa ma reorganizez in PFA. Nu am idee ce sa fac. Sunt in deriva.
Gina Butiuc

*****************************************************************************
ce "facem"???? 

facem ce facem de mult:"vorbim discutii",facem guverne, mai precis ne incrincenam sa dam jos guverne ,ii facem pe toti timpiti,jignim, etc.facem ce facem noi romanii de mult,adica VORBIM.

ce fac altii: estonienii si letonii cheltuie cit au. ce formula au gasit ei pentru salariile bugetarilor si punctul de pensie ca sa respecte si o realitate economica si propria legislatie si drepturile omului?

polonezii au inceput sa lupte cu criza in 2008,dar atentie din presa stim asta sindicatele au fost fost de acord cu reforma in sistemul bugetar pentru ca au facut PREVIZIUNI CORECTE si au avut BUNACREDINTA

ce trebuie sa facem sa limitam numarul de bugetari din administratie,dar sa facem dreapta cumpanire intre costul concedierii bugetarilor si costul raminerii lor pe posturi cu conditia diminuarii veniturilor si a modificarii contractelor colective de munca(care au niste prevederi colosale la capitolul salarii compensatorii) sa facem "time out" cu greve si mitinguri

sa inghetam punctul de pensie
sa lasam BNR sa sustina cursul de schimb la nivelul de acum pentru ca ar fi dramatic si pentru creditorii in euro si pentru deponentii in lei ai bancilor

sa o lasam pe Udrea ,cu toate ca nu o inghite nimeni ,sa dea o data drumul cu infrastructura pe proiecte cu fonduri europene si daca in 3-4 luni nu face nimic sa-i confiscam averea pe legea raspunderii ministeriale.

sa nu mai facem mitinguri de solidaritate pentru cei care sunt arestati pentru furt,spaga sau santaj

sa cerem chitanta de la profesorii care dau meditatii copiilor nostri inca din clasa I
sa nu mai dam bani doctorilor

sa nu ne miram ca se desfiinteaza trenuri cind noi mergem doar cu "nasul"
sa ne intrebam cum e posibil ca reporterii realitatea tv sa fie atit de combativi cind patronul lor a facut televiziunea din banii nostri de la FNI

*****************************************************************************

Multumesc pentru acest articol interesant dar solutia este sa avem multa, multa rabdare , este foarte dificil sa-i mai intelegem pe cei care nu mai stiu ce biruri sa ne mai puna in carca .

Un sfarsit de saptaman linistit va urez,

*****************************************************************************

Singura cale de a contracara guvernul care de foarte mult timp este dusmanul nostru, este evaziunea fiscala. Nu sunt inca un profesionist in contabilitate dar pentru asta imi doresc sa devin - vreau sa gasesc metodele prin care pot ocoli fiscul fara niciun risc.

Spalatul banilor nu mi se pare o solutie pentru ca lasa totusi urme si implica destul de multe riscuri.

Deocamdata stiu ca banii mei nu trebuie sa ajunga la stat pentru ca sunt administrati direct in buzunarele lor si doar 5% probabil se intorc spre noi si mai stiu ca masurile acestea nu sunt in niciun caz masuri de natura economica si nu vor aduce nici macar o adiere de relansare economica.

Guvernul a ajuns la concluzia ca nu a furat destul si ca daca se mai poate iar oamenii nu reactioneaza, de ce sa nu o faca.

*****************************************************************************

Buna dimineata ,

Am citit articolul dvs. Se pare ca noi profesionistii nu prea avem optiuni , dar cateva masuri putem lua , nu doar sa ne plangem de aceste legi aberante ce apar pe criza economica .....

Parerea mea este ca CECCAR , Camera Auditorilor , si chiar si contabilii simpli ar trebui sa facem plangeri , scrisori inregistrate la DGFP locale sau centrale cu cerere explicarii cat se castiga de stat prin aplicarea legislatiei care ne ucide si micile afaceri , cat costa colectarea noilor taxe . Sa le explicam ( prin expunerea de comparatii cu alte tari luate de noi ca modele ) ca EXISTA SI ALTE SOLUTII .

Ganditiva ca potrivit legii au un termen legal sa raspunda fiecarei cereri ( legea inf publice ) chiar daca vor raspunde in ultimele zile ale termenului tot va fi o munca gratuita facuta de functionarii publici si costisitoare .

Daca in urma acestor incercari nu se rezolva nimic atunci ultima solutia ar fi greva fiscala ( neplata taxelor si impozitelor pe un termen stabilit )

Solutia pe care o vad este sa cerem sa nu sa atinga macar de micile afaceri ( pfa ) pt a nu-i forta pe pfa-isti sa lucre la gri ( valori mici pe contracte si restul din mana ) cum se intampla cu salarile ( salar minim pe cartea de munca si restul din mana ) sa opreasca marea evaziune sau cel putin sa o reduca , apoi sa intre si in evaziunea mica . De doua lucruri nu te poti ocupa bine in acelasi timp .......

Daca nu sunt in stare sa le cerem sa apeleze la UE sau americani sa ne trimita inspectori fiscali , vamesi .

Multimesc pentru ca ati citit opinia mea .Doresc ca anul viitor sa cumpar de la editura dvs cd cu pfa si ghidul salariatului Din motive financiare ( criza economica ) n-am reisu t sa le cumpar . Numele meu este Nicu Trufas, 28 ani si sunt contabil de 8 ani , in prezent sunt la un pas de licenta in contabilitate ( examen licenta in iulie 2010 )

Am speranta ca in 2 -3 ani vom iesi din criza O zi buna tuturor
Nicu

*****************************************************************************

Buna ziua,

Singura solutie ar fi sa plecam din aceasta tara care nu ne ofera nici un viitor.
Doar o lupta continua pentru supravietuire!

Elena

*****************************************************************************

Buna
Pai ori intram toti in greva fiscala si nu mai platim nimik!! Sa fortam guvernul sa demisioneze!!

Romania e sugrumata de achizitiile publice si de birocratie care are tot interesul sa tina un system legislativ si fiscal ambigu si foarte prost facut. Ii avantajeasa pe ei!!

Ori bagam firmele in insolventa, fiindca tot acolo vom ajunge cu aceste impozite si deschidem firme of – shore!.
Daca stam bine sa ne gandim, platim aproape peste 50% din venituri, pe impozite, TVA, taxe, etc. asta nu mai e firma private, munca la stat!!!

Cu respect!!

*****************************************************************************

Nu vom mai avea zile contabile relaxate!

*****************************************************************************

ERA ,,SA TRAITI BINE,, VA FI ,,TRAITI DACA PUTETI,,

*****************************************************************************
o noua revolutie,care sa-i determine sa plece,si care sa nu le mai permita sa faca politica.sa raspunda pt toate gafele.suntem i8n tara lui basescu,dar sa nu uitam ca si ceausescu a fost dictator si nimeni la momentul ala nu zicea ca Romania v-a trece la capitalism.

*****************************************************************************

Nu cred va va fi prea usor. Ne invartim in cercul nesigurantei si daca ar fi doar nesiguranta noastra, a contabililor tot ar mai fi ceva. Sa speram ca nu vom aluneca in haos pentru ca suntem la marginea lui.
*****************************************************************************

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


Evitati o amenda de pana la 5.000 de lei!
Folositi cel mai bun ghid de inventariere a patrimoniului, conform Codului fiscal!

 In Manualul de Inventariere gasiti:

  •     noile proceduri de inventariere, pas cu pas
  •     setul complet de documente pe care trebuie sa le intocmiti
  •     exemple de inventariere pentru productie, agricultura, turism, constructii etc.
  •     modul in care se realizeaza procedura de inventariere in SAGA
  •     modul in care se face inventarierea pentru situatiile financiare interimare.
...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabil


Data aparitiei: 30 Iunie 2010

Votati articolul "Revolta Contabilului - Un fleac...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X