email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvern: Impozitele pe masini au fost indexate cu inflatia la inceputul anului fiscal 2010

impoziteautoturisme


Impozitele pentru automobilele inclusiv cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc au fost majorate la inceputul anului 2010, in functie de rata inflatiei din ultimii trei ani, cu 20,49%, potrivit unei hotarari de guvern din anul 2009, a precizat, vineri, Executivul, printr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

"Incepand cu anul fiscal 2010, nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile au fost majorate conform indicelui de inflatie pe ultimii 3 ani cu 20,49% prin Hotararea Guvernului nr.956/2009", se arata in comunicatul Guvernului.

Precizarea Executivului vine dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Guvernul ar fi majorat, in sedinta de miercuri, impozitele pentru toate categoriile de autovehicule, in timp ce premierul Emil Boc anuntase cresterea de impozit, prin ordonanta de urgenta, numai in cazul masinilor cu capacitate cilindrica de peste 2.000 cmc.

"Pentru motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 2.000 cmc precum si pentru autobuze, autocare, microbuze si alte categorii de mijloace de transport raman valorile stabilite prin HG 956/2009.

Mentionam ca aceste valori au intrat in vigoare de la inceputul anului 2010 prin Hotararea Guvernului nr.956/2009, si nu au fost modificate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.59/2010 pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.442 din 30 iunie 2010, nivelul impozitului ramanand astfel neschimbat pentru anul 2010", a precizat Guvernul.

Impozitul pe autoturismele cu motoare care au capacitatea cilindrica de peste 2.000 cmc a fost dublat, de la data de 1 iulie, masura aplicandu-se pe perioada nedeterminata, potrivit unei ordonante de urgenta de modificare a Codului fiscal, adoptate miercuri.

Sursa

AGERPRES 02/07/2010

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impoziteautoturisme


Data aparitiei: 02 Iulie 2010

Votati articolul "Guvern: Impozitele pe masini au fost indexate cu inflatia la inceputul anului fiscal 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X