email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul secret al lui Boc: cota la 10 procente, TVA de 25 procente

cota de TVAmajorare de TVA

Planul secret al lui Boc: cota la 10%, TVA de 25%


Astazi, membrii coalitiei vor da unda verde Finantelor sa inceapa negocierile cu FMI pentru a reduce cota unica de la 1 ianuarie 2011.

Chiar daca ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, a spus sambata ca, "in acest moment, nu ia in considerare modificarea sistemului de taxe si impozite", coalitia de guvernare ii face o surpriza. Astazi, in cadrul sedintei coalitei, membrii acesteia vor discuta acordarea catre Ministerul Finantelor Publice a mandatului de incepere a negocierilor cu expertii Fondului Monetar International (FMI), care vor sosi astazi la Bucuresti, pentru reducerea cotei unice incepand de la 1 ianuarie 2011, ne-au declarat surse din cadrul coalitiei.

"Avem in vedere reducerea cotei unice atat pe venituri, cat si pe profit, la 10%", au mentionat sursele citate. Potrivit acestora, pentru a acoperi golul lasat in bugetul statului prin aceasta diminuare a cotei de impozitare, TVA va fi majorata la 25% in paralel cu noi impozite sau cresterea altor taxe.

Astfel, ar putea fi introduse noi impozite in agricultura - de pilda, taxa pentru nelucrarea pamantului. Totodata, si impozitele pe proprietatile imobiliare ar putea fi marite, de la 1 ianuarie 2011.

Efectele majorarii TVA la 25% nu vor fi toxice
"Majorarea TVA cu un punct procentual nu va avea efecte toxice si va mai acoperi o parte din golul lasat de reducerea cotei. Decizia va fi luata insa in acord cu FMI, care vrea masuri clare de realizare a veniturilor bugetare, iar TVA, din punctul lor de vedere, e o sursa sigura, desi majorarea TVA va reduce consumul fiscalizat", au spus sursele citate.

Reducerea cotei unice este vazuta in coalitie drept cel mai important element de sustinere a cresterii economice si de atragere a investitiilor straine, fara de care nu se poate relua cresterea economica.

Se va reduce munca la negru
Andreea Paul Vass, conslierul premierului, a postat recent pe blogul propriu o analiza in care arata ca o cota unica redusa la 10% incepand cu anul 2011 ar genera pierderi imediate la incasarile bugetare de 9,1 miliarde de lei (circa 3,4 miliarde de lei la impozitul pe profit si de 5,7 miliarde de lei la impozitul pe venit), ceea ce inseamna circa 1,8% din PIB.

Potrivit consilierului, unul dintre avantajele reducerii cotei unice consta intr-o colectare suplimentara de venituri publice de cel putin 0,45% din PIB prin diminuarea cu o cincime a muncii la negru pe termen scurt.

"Munca nedeclarata reprezinta oficial aproape jumatate din economia subterana. Asadar, o tinta publica realista o poate reprezenta diminuarea sa cu 20% pe termen scurt", explica Andreea Vass.

Cu o cota de impozitare de 10%, Romania se va clasa pe aceeasi pozitie cu Bulgaria, astfel creandu-se premisele pentru atragerea unor investitii straine, avand in vedere ca forta de munca a devenit mai ieftina acum, in urma reducerilor aplicate.

Sursa EVZ 26/07/2010

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cota de TVAmajorare de TVA


Data aparitiei: 26 Iulie 2010

Votati articolul "Planul secret al lui Boc: cota la 10 procente, TVA de 25 procente":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X