email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: modificarea Formularului 300, Decont TVA

formularul 300

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a lansat spre dezbatere publica un PROIECT DE ORDIN al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata”.

Prin dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, a fost modificat art.140 alin.(1) referitor la cota standard de taxa pe valoarea adaugata. Astfel, a fost modificata cota standard de taxa pe valoarea adaugata care se aplica asupra bazei de impozitare pentru operatiunile impozabile care nu sunt scutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse, de la 19% la 24%.

Avand in vedere intrarea in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2010 a acestei prevederi, ANAF noteaza faptul ca este necesara modificarea corespunzatoare a formularului de decont de TVA (formularul 300).

Formularul (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal.
Persoanele impozabile care conduc evidenta contabila, potrivit legii, pentru operatiunile realizate pe baza de contract de asociere in participatiune declara inclusiv datele si informatiile privind taxa pe valoarea adaugata rezultate din astfel de operatiuni.

Potrivit art. 5 din Proiect, noul model al formularului 300 – „Decontul de taxa pe valoarea adaugata” se utilizeaza, incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii iulie 2010.

Formularul 300 se va depune la organele fiscale competente la termenele prevazute in Anexa nr. 2 la Proiectul de Ordin.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal au obligatia prezentarii formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata", cu codificarea informatiei prin cod de bare. Sunt exceptati de la aceasta prevedere contribuabilii care depun declaratiile fiscale prin mijloace electronice sau prin sisteme de transmitere la distanta, potrivit prevederilor legale in vigoare.

ATENTIE! Nu se inscriu in decont:

- taxa pe valoarea adaugata din facturile de executare silita, de catre persoanele abilitate prin lege sa efectueze vanzarea bunurilor supuse executarii silite;


- diferentele de taxa pe valoarea adaugata de plata constatate de organele de inspectie fiscala, pentru care nu este reglementata includerea in decont;
- documentele neevidentiate in jurnalele pentru cumparari sau vanzari, constatate de organele de inspectie fiscala;
- taxa pe valoarea adaugata pentru care se afla in derulare o inlesnire la plata.

CLICK AICI PENTRU PROIECTUL ORDINULUI

CLICK AICI PENTRU REFERATUL DE APROBARE

CLICK AICI PENTRU ANEXA 1

CLICK AICI PENTRU ANEXA 2

CLICK AICI PENTRU ANEXA 3

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 300


Data aparitiei: 02 August 2010

Votati articolul "ANAF: modificarea Formularului 300, Decont TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X