email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a discutat exceptiile la cota unica

cota unicaexceptii impozitare

 

Guvernul a efectuat un inventar al tuturor activitatilor care nu sunt impozitate prin cota unica si a constatat ca in aceasta categorie intra atat venituri din agricultura si transfer de proprietati imobiliare, cat si baruri de noapte si cazinouri, pentru care cota de impunere variaza intre 2 si 5%.

Situatia centralizata a fost prezentata in Guvern de ministrul Finantelor, la solicitarea premierului Emil Boc, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru orice venit trebuie introdusa cota unica de impozitare.

Documentul, obtinut de MEDIAFAX, indica o serie de exceptii de la cota unica de impozitare, precum activitatile de natura barurilor si cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Astfel, materialul elaborat de Ministerul Finantelor releva ca acei contribuabili care lucreaza in aceste domenii, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

Veniturile din agricultura realizate din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, si distribuite catre unitati specializate pentru colectare ori de procedare industriala sunt impozitate prin retinere la sursa cu o cota de 2% aplicata la valoarea produselor livrate, impozitul fiind final.

Pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal este impus un impozit pornind de la 2-3%, in functie de valoarea imobilului si data dobandirii, in timp ce pentru transmiterea dreptului de proprietate cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozit, daca succesiunea este finalizata in termen de doi ani de la data decesului proprietarului. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in acest termen, mostenitorii datoreaza un impozit de doar 1% calculat la valoarea masei succesorale.

Documentul face referire si la

impozitul pe dividende aplicat persoanelor juridice nerezidente, calculat la o cota de 10%.

In urma cu o saptamana, presedintele Traian Basescu a declarat, la postul public de radio, ca introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o solutie si ca Guvernul trebuie sa rezolve aceasta problema.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cota unicaexceptii impozitare


Data aparitiei: 19 August 2010

Votati articolul "Guvernul a discutat exceptiile la cota unica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X