email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza

Ialomitianu

Intentia Guvernului de a dubla impozitarea drepturilor de autor este o dovada ca statul a descoperit in aceste venituri "o gasca de jumulit", a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX presedintele Clubului Roman de Presa (CRP), Indira Crasnea.

"Autoritatile incearca sa potoleasca foamea bugetara apeland la cea mai primitiva metoda: jumuleala. Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza. Si cel mai usor este sa le smulgi penele jurnalistilor si artistilor", a spus Crasnea.

Ea a mai declarat ca "s-a saturat" sa auda cum cei din industria mass-media sunt etichetati ca "smecheri evazionisti".

"M-am saturat sa aud cum suntem calificati ca smecheri evazionisti, pentru ca s-au descoperit niste soferi pe drepturi de autor. M-am saturat de ipocrizia celor de la guvernare, care ne cheama pe la seminarii ca sa indulceasca hapul cu modificarea Codului fiscal, ca pe urma sa aflam ca, pe sest, impozitele se vor dubla", a spus Crasnea.

Presedintele CRP a mai afirmat ca "surzenia" guvernantilor este dovada faptului ca dispretuiesc si refuza dialogul "real" si prefera "conversatiile de florile marului".

"Le-am intins mana, am crezut ca putem dialoga institutional. Poate ar trebui sa le aratam pumnul. Credeti-ma, pumnul se poate arata si actiona eficient intr-un fel foarte european", a mai declarat presedintele CRP.

Crasnea a mai spus ca presedintele Traian Basescu a cerut contribuabililor sa aiba grija de ei si sa nu lase aceasta grija altora, inclusiv statului.

"Vom face cum a spus domnul presedinte, vom avea grija sa nu ne ia statul pielea. Ne vom achita darile, dar nu le vom mai intinde mana celor care vor sa ne ia mai mult si mai mult", a concluzionat presedintele CRP.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Astfel, contributia de asigurari sociale de stat (pensii) ar urma sa creasca de la 10% la 24,43%, contributia de asigurari sociale de sanatate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurarilor pentru somaj de la 0,5% la 0,78%.

Potrivit legislatiei in vigoare, persoanele care obtin venituri din activitati independente platesc contributii pentru pensie, sanatate si somaj in cuantum total de 16,5% .

Pentru persoanele care platesc contributii de asigurari, baza de calcul va fi limitata la echivalentul a cinci salarii medii brute pe economie si nu poate fi mai mica decat un salariu de baza mediu brut pe tara.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnire, ca modificarile la OUG 58/2010 si la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate dupa dezbaterea lor in Consiliul Economic si Social, urmand sa fie prezentate spre adoptare in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului. Mediafax

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ialomitianu


Data aparitiei: 06 Septembrie 2010

Votati articolul "Indira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeaza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X