email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACPR solicita Guvernului reducerea cotei unice

acprreducerea cotei unice

Reprezentantii Aliantei Confederatiei Patronale din Romania (ACPR) solicita Guvernului reducerea cotei unice de la 16% la 10%, ca masura de atragere a investitorilor in vederea relansarii economiei.

"Este evident ca nu vom putea conta pe investitii publice in perioada urmatoare, ca element de crestere economica si atunci propunem guvernului Boc sa isi asume reducerea cotei unice la 10%. Romania este o insula inconjurata de tari care demult aplica o cota redusa de impozitare", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al ACPR, Dan Matei Agathon.

El a aratat ca, prin reducerea taxelor, Romania ar reintra in atentia investitorilor romani si straini, acestia asteptand adoptarea unui sistem de impozitare si taxare stabil si predictibil.

"Prin reducerea cotei unice, guvernul ar avea problema scaderii veniturilor la buget, dar propunem pentru a fi compensate diminuarile de la buget impozitarea jocurilor de noroc online, atat in ceea ce priveste firmele organizatoare, cat si a jucatorilor care participa la acest gen de jocuri", a adaugat Agathon.

Reprezentantul ACPR sustine ca in Romania circa 500 milioane euro sunt jucate anual pe astfel de jocuri online, suma care nu este impozitata deloc in Romania.
"Il vad pe Boris Becker ca face reclama la astfel de jocuri. Aceste firme care detin site-urile au sediul in Nepal. Putem sa-i chemam pe acesti baieti aici la Bucuresti si sa le spunem ca in UE multe tari studiaza interzicerea pariurilor online si sa le spunem ca ori platesc impozite la fel ca cei care organizeaza pariuri sportive, ori ca facem o lege prin care interzicem aceste jocuri online. Problema s-ar rezolva in trei zile", a afirmat Agathon.

O alta sursa de bani la bugetul de stat este, in opinia lui Agathon, cele aproape 5.000 de spatii comerciale neprivatizate din Bucuresti de pe principalele bulevarde ale Capitalei.


"Prin lege, 15% din sumele incasate prin vanzarea acestor spatii merge la autoritatile locale, iar restul la bugetul central. Astfel ca, daca luam un pret mediu de vanzare de 100.000 euro pe unitate inseamna o sursa importanta la buget. Aceasta sursa ramane insa neatinsa din cauza unor interese", a mai aratat reprezentantul ACPR.

Pe de alta parte, Agathon sustine ca in vederea cresterii veniturilor la buget trebuie crescut impozitul aplicat terenurilor pe care sunt construite proprietati de lux.
"Impozitul pe terenul proprietatilor de lux din cartierele de lux este ridicol. Daca vorbim de solidaritate, aceste niveluri ar trebui aduse la cele aplicate zonelor de lux din Capitala. Daca ai un milion de euro sa iti faci o vila, ai bani si sa platesti impozit de cateva mii de euro pe an", a subliniat oficialul ACPR.

O alta propunere a Aliantei prevede scutirea de penalitati a firmelor care isi platesc datoriile de baza pe care le au la stat pana la 31 decembrie, masura ce ar ajuta firmele sa se relanseze si ar aduce un plus de bani imediat la bugetul de stat.
Toate propunerile vor fi inaintate Guvernului, caruia ii va propune o intalnire tripartita, la care se adauga sindicatele. Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
acprreducerea cotei unice


Data aparitiei: 07 Septembrie 2010

Votati articolul "ACPR solicita Guvernului reducerea cotei unice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X