email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sulfina Barbu, despre dublarea CAS pe drepturile de autor

drepturi de autordrepturile de autor
Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, la Parlament, ca nu este de acord cu ideea lansata de Ministerul Finantelor referitoare la dublarea din 2011 a contributiilor CAS pentru beneficiarii de drepturi de autor, precizand ca aceasta propunere nu ar trebui sa fie luata in calcul.

Intrebata ce recomandari va face ministrilor in privinta subiectului drepturilor de autor, avand in vedere ca Executivul pregateste o ordonanta prin care CAS pentru beneficiarii acestora sa fie dublate, Sulfina Barbu a tinut sa dea asigurari ca acest proiect nu a fost discutat in Guvern si nu are nici acordul premierului, fiind doar o propunere a expertilor din Ministerul de Finante.

"Va asigur ca nu e o decizie in acest sens, proiectul de act normativ despre care noi am auzit joi ca va fi lansat in dezbatere publica de la directorul din Ministerul Finantelor nu a fost discutat nici in Guvern, nu a avut nici acordul premierului . Discutam despre o propunere a unor reprezentanti din Ministerul Finantelor", a spus Barbu.

Deputatul PDL a precizat ca nu este de acord cu aceasta propunere, care, in opinia sa, nu ar trebui luata in calcul.
"Nu sunt de acord cu astfel de idei lansate fara sa consulti pe nimeni din societate, eu nici nu as lua in calcul acea propunere lansata de Ministerul Finantelor pe site, pentru ca nu am stabilit ce fel de fiscalitate vrem in Romania pe urmatorii trei ani. In maximum doua saptamani sper ca vom lansa in dezbatere publica aceasta strategie fiscala. Si Guvernul lucreaza la ea, dar are si partidul un grup de lucru si o comisie, cu simulari. PDL poate sa lanseze in dezbatere si trebuie sa hotaram toti cei din societate, deci nu e o decizie exclusiva a PDL pe o politica fiscala importanta a Romaniei, si ar fi gresit sa fie doar a PDL. PDL pune la dispozitie variantele de lucru, simularile pe fiecare varianta si ar trebui sa decidem impreuna", a mai spus Barbu.

Ea a subliniat ca trebuie stabilita in primul rand strategia fiscala pentru urmatorii trei ani.
"Trebuie sa decidem impreuna, prin dezbatere, si avem timp pana la 1 ianuarie 2011, ce fel de fiscalitate vrem in Romania: vrem sa mergem cu o fiscalitate care sa se duca pe impozitarea fortei de munca, sau care sa incurajeze locurile de munca, sau care sa incurajeze IMM-urile. Vreau sa consult toti factorii din societatea romaneasca, pentru a lua cea mai buna decizie. In momentul in care vom decide strategia fiscala, cu linii clare pentru urmatorii trei ani, vom sti ce facem si pe impozitarea muncii", a conchis deputatul democrat-liberal.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate.
Premierul Emil Boc a discutat, vineri, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnire, ca modificarile la OUG 58/2010 si la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate dupa dezbaterea lor in Consiliul Economic si Social, urmand sa fie prezentate spre adoptare in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului. Sursa: MEDIAFAX

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi de autordrepturile de autor


Data aparitiei: 07 Septembrie 2010

Votati articolul "Sulfina Barbu, despre dublarea CAS pe drepturile de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X